KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Viinan verotuksesta

Luin taas asiantuntijan lausuntoa, THL;n Es Östberg kertoo että verotulot tippuu ja haitat kasvaa jos suomalaisen alkoholin verotus lasketaan Viron tasolle.

No harvapa meistä sitä verotusta Viron tasolle on halunnutkaan laskea. Sille tasolle se pitäisi kuitenkin laskea et Viron viinamatkailusta tulisi kannattamatonta, ja nykyinen koti juopottelu siirtyisi takaisin ravintolaan.

Eniten kuitenkin koko uutisessa taas ottaa pannuun, kun esim. alkoholin tai tupakan haitojen kuluja lasketaan. Niin aina otetaan huomioon jopa roskaaminen yms,. välilliset kulut. 

Kun asia on toisin päin laskelmiin otetaan ainoastaa se täössäkin tapauksessa oleva alkoholi vero, Laskelmassa ei ole sitä kuinka paljon se esim. välillisesti työllistäisi.

Ja ennenkuin joku absolutisti rupeaa vaahtoamaan liiaksi niin kerron etten ole sitä mieltä , että verot tulisi laskea Viron tasolle, mutta laskettava on pakko koska verotulojen menetys on valtava, kun haitat ei katoa mihinkään vaan päinvastoin.

Muutenkin tähän mieluusti kommentoisi ne jotka ovat nuoruudessa kaljotellut ja nähnyt nykynuorison kaljottelevan ja mielummin vielä, että omat lapsesi olet nähnyt kaljottelevan. Silloin vasta oikeasti tiedät, että nykynuoriso vetää huomattavasti järkevämmin kuin 20 vuotta sitten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Oikeita argumentteja sinulla. Tosin ei minulla olisi mitään sitä vastaan, että verotus laskettaisiin jopa Viron tasolle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset