KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Jeesuksen siskot.

Päivi Räsänen, Paula Risikko ja Susanna Huovinen ovat selkeästi ottaneet tehtäväkseen olla kuin isoveljensä ja pelastaa tämän maailman. Yritetään kaikki paheet saada loppumaan hinnalla millä hyvänsä. Silläkin uhalla, että se vain lisää pahoinvointia.

Ravintola allalle siskosten jeesustelun takia uhkaa tulla lisää työtömyyttä yms. Maalaisjärjelläni ajateltuna koko yhteiskunnan kannalta olisi järkevintä, että lainsäädännöllä sekä vastaavalla tuetaan mielummin ravintola-alaa. Kuin sitä että ko. siskojen oma pelastamivimman takia kansalaiset rupeavat juomaan enemmän kotioloissa ja silloinkin todennäköisesti viron tuliaisia.

Tälläiset Jeesuksen siskot saavat suurimman osan kansalaista voimaan pahoin, kun he yrittävät typeryydessään tuomaan käytännöksi sen, miten he itse asian näkevät. Hyvällä päättäjällä on kyky ymmärtää muitakin ja etenkin ottaa huomioon mitä kansalaiset haluvat. Nyt ei ymmärrys tai halu riitä siihen, että nähtäisiin asiat niin kuin ne on. 

Suomalaisista suurin osa aikoo nauttia alkoholia jatkossakin, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Päättäjät päättää millä tavoin. Jeesuksen siskojen ajatus on, että kaikki pelastuu kun kukaan ei juo. Lopputulos on, että kukaan ei vähennä, vaan opitaan olemaan pois ravintolasta, kun sillähän loppupelissä pääsee jopa halvemmalla.

Kolikon toinen puoli on se mitä ministerit eivät todennäköisesti ole nähnyt eläessään koskaan perheväkivalta. Tämä kasvaa ja poliisit joutuu useammin epämiellyttäville kotikäynneille yms. Uskon jopa tietäväni, että poliisitkin riehujat korjaa mielummin ravintolasta / kaupugilta, kuin kotoa. En usko että yksikään poliisi innostuu kotikäynneistä, ne on aina hankalia kun menään toisen yksityis alueelle.

Ja onko oikein, että nämä Jeesuksen siskot aiheuttaa kaiklle muille verotulojen alenemisen vain ja ainoastaan siksi, että he haluavat jeesustella ja pelastaa maailman tai ainakin suomen.

Ja näitä Jeesusteluita löytyy lisää yksityisautoilun kieltämisellä, ihmisen oman sydämen käytön estämisellä, ja lukuisilla muilla vaateilla.

Toivottavasti seuraava Eduskunta ja etnkin Hallitus lopettaa Jeesustelun ja keskittyy KANSANedustajan työhön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Erno Saikoja

Typeryyttä löytyy myös puolueiden johdosta asettamalla ministereiksi tyyppejä, jotka karkoittavat lapsellisilla ulostuloillaan enemmän äänestäjiä kuin jollain järkevillä saataisiin.
Eskon puumerkki pitää tehdä. Ja kun kyvyt on mitä on, niin "tuostahan ei voi seurata kuin hyvää" -> keppana Alkoon jne.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Perustuukohan tämä bloggaus nyt tietoon vai onko kyseessä satunnaisten kommenttien ja detaljien satunnainen kommentointi. Alkoholipolitiikka on kokonaisuus. Eiköhän näilläkin "siskoilla" ole kokonaisnäkemystäkin asiasta.

Siitä olen samaa mieltä, että parempi että ketkä juopottelevat, tekevät sen mieluummin kapakoissa kuin kadulla tai kotona, varsinkaan perheensä kanssa. Käytän nyt sanaa juopottelu viittamaan - nimenomaan juopotteluun. Ja parempi, että tekevät sen kapakoissa, eikä ruokaravintoloissa.

En suoraan sanoen tiedä, voiko suomalaista kulttuuria toistaiseksi muuttaa mitenkään vähemmän humalahakuiseen alkoholinkäyttöön, ehkä ei. Mutta sen miettiminen kannattaa ja pitää sallia. Kenties viisastenkivi yhtäkkiä löytyy, kun sitä ahkerasti etsitään.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Siinä mielessä tietoon, kun katsoo mitä päätöksiäkin on tehty. Onneksi näiden siskosten kaikki aivotukset ei ole mennyt läpi.

Henkilökohtaista tietoa aiheesta on jumalaton määrä, jota normi politiikko ei ole koskaan kokenut eikä edes osaa kuvitella. (mm. oman isän kuoleminen alkoholituotteisiin)

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Itseäni kiinnostaisi löytää tutkimustietoa niistä elämänvaiheista, joissa ihmiset rupeavat päihteilemään, koska juuri se vaihe olisi tärkeä ymmärtää sekä kansalaisnäkökulmasta että poliittisen keskustelun päätöksenteon näkökulmasta. Eli miten "jeppe" aloitti juopottelun. Minkälaisia eri mahdollisesti stereotyyppisiä tarinoita on. Mikä on ollut työttömyyden, avioeron tai läheisen kuoleman merkitys aloitustilanteissa, jne jne.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Noiden asioiden ymmärtäminen onnistuu parhaiten niiltä jotka kyseisen asian kanssa on joutunut tekemisiin. Syitä on monia, ja aina siihen ei edes ole syytä.

Tärkein mikä asioissa unohdetaan on se, että ihmiset on erillaisia. Ei ole vain yhtä ainoaa vaihtoehtoa asioiden korjaamiseen. Ja jeesustelu on se kaikkein huonoin. Yritetään tehdä mukamas jotain, saamatta oikeastaan kuin vahinkoa aikaiseksi. Päätökset tehdään analysoimalla tutkimustietoa, tuntematta asiaa yhtään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset