KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Meinaatte tehdä Janitski;sta marttyyrin?

Eikö "oikealle" lehdistölle tule hetkeäkään mieleen, et nyt taidatte ampua omaan polveen ja jopa kerralla molempiin.

Tuo MV-Lehden ajojahti on jo tuonnut vain lisää bensaa liekkeihin useamman vuoden. Tiuskimpa kukaan on ollut huomaamatta, et mitä emnemmän Iljaa on ahdistettu, sitä kärkkäämäksi on teksti muuttunut.

Ihmettelen ettettekö oikeasti ole tuon viisampia. Jo peruskouluaikana tajusin et jos jonkun haluaa hiljaiseksi, on paras tapa olla kiinnittämättä asiaan yhtään huomiota. Nyt te olette itse luoneet Mv lehden sille tasolle, jossa se on. Jokainen media on luonnut MV lehdelle ilmaista mainosta jota ei olisi edes rahalla saanut ostettua. Jopa verovaroin on mainostettu mv lehteä

 

Se on varmaa kuitenkin, että jos Janetski saa oikeudessa tuomiot , niin varmasti tilalle tulee useampi vastaava julkaisu ja veikkaan että alkaa jo aikamoiset mielenosoituksetkin. Aika moni kuitenkin täällä ruohonjuuri tasolla pitää Iljaa sankarina, vaikka ei olisi juuri koskaan lukenut MV lehteä. MIstäköhän tämä johtuu?? Ei ainakaan Iljasta itsestään, vaan juuri teistä, arvon "oikea" toimittajat. 

 

ps. en ole tänä vuonna käynyt kertaakaan MV lehden sivuilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Juha Kuittinen

Luen Mv-lehteä melkein päivittäin mutta "Tossavaisen" mainitsemaa medialukutaitoa hyväksikäyttäen. Noin 90 prosenttia MV-lehden jutuista pitää paikkansa.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Luit uutisista, että poliisi ja syyttäjä vaativat ilja janitskinia vangittavaksi. Nyt syytät siitä uutisia? Mitä jos hankkisit vaikka jotain sivistävää luettavaa vaihteeksi.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Voi olla turhaa kun en tajunnut edes pointtiasi. Kyllä luin uutisista, mutta miten se tähän oikeasti liittyy.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Olisiko "valtamedian" pitänyt "vaieta tästäkin" uutisesta? Ei olisi saanut uutisoida poliisin toimista Janitskinia kohtaan?

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #10

Luin 2 kertaan oman kirjoitukseni, mutta en kyllä vieläkään sisäistä, että mistä saat päähäsi minun siitä protestoivan. Tuo uutinenhan on niin kuin sen kuuluukin olla. Mutta monesta muusta asiasta jostain syystä Yle;stä lähtien ihmeellisesti unohtuu suhteellisen tärkeitä asioita.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllä vihasaarnaaja Iljasta tekevät marttyyriä ne jotka ovat tähänkin asti julistuksiinsa uskoneet. Sellaista kehitystä, johon kaikki nämä avaukset, ml tämä blogi, on opettavaista seurata.

Omasta mielestäni kunniaton valehteleva pelkuri ei voi olla marttyyri. Alustajalla voi toki olla toisenlainen mielipide em persoonasta.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

No tulevaisuus näyttää, mutta kannattaa muistaa ettei ne martyyrit koskaan synny siitä mitä joku yksittäinen ihminen on mieltä. Kautta historian martyyreiksi on noussut aika epämielyttäviäkin ihmisiä.

Olli Nurmi

Sellaista sankaruutta asustella Espaniassa muiden rahoilla samalla kun pyörittää suomessa rikollista paskamediaa, lietsoa avoimesti valheita ja vihaa maahanmuuttajia kohtaan, ja sitten vielä itse julistautuu hakevansa turvapaikkaa Espaniasta :)

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Kaikki ei oo sankari idoleista niin ronkeleita. Pitäähän vassaritkin sankareina eläinten tappajia ja bussien polttajia.

Marko Parkkola

Tätä paskamediaa ei pyöritetä Suomessa. Ks. kommenttini alla. Tämä tapaus on mielenkiintoinen koeponnistus, käyttäen fobban sanoja.

Olli Nurmi

Höpöhöpö. Rikokset on mitä selkeimmin tehty suomessa, vaikka lehden toiminta ei olisikaan Suomessa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #15

Ei ole höpöhöpö, kun Ilja on Barcelonassa. Sepä tässä mielenkiintoista nyt onkin, että oikeus joutuu ottamaan nyt kantaa asiaan, joka kuuluu ikään kuin koko internetin perusolemukseen.

Mietipä mitä tapahtuu, jos Ilja saa tästä tuomion. Anonyymi-VPN:n kautta rakentamaan uutta mvlehteä ja poliisi ei saa koskaan tietää kuka sen takana on. Jokainen rikosilmoitus päättyy siihen, että tekijää ei löydetä.

Ja pitää muistaa myös Streisandin ilmiö.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Streisandin_ilmi%C3%B6

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #15

"Rikokset on mitä selkeimmin tehty suomessa"

Yritäs perustella?

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #18

Sopisiko mvlehdessä käytetty kieli, suomi. Nyt ainakin.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #22

Entä jos kirjoitan tähän englanniksi jotain kiihottavaa, niin onko tekopaikka Englanti, jos en käytä jenkkimurretta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #15

Ei tässä tiettävästi ole vielä mitään rikostuomioita langetettu. Janitskinia halutaan vain kuulla häneen kohdistettujen rikossyytösten takia. Suurin osa syytöksistä on täysin aiheettomia, kuten tekstien lainaaminen lähdettä mainitsematta, rahankeräys, julkkiksen menneisyydestä kertominen, jne. Näistä samoista syistä voitaisiin syyttää varmaan tuhansia. Kieltämättä MV-lehdessä on julkaistu myös virheellisiä uutisia, mutta näistä media selviää tavallisesti julkaisemalla korjauksen (pienellä präntillä). Kyseessä on aivan selvästi valtamedian ja loukkaantuneiden julkkisten käynnistämä ajojahti mutta kyllä oikeuslaitoksemme tästäkin pystyy tuomion langettamaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #19

"kyllä oikeuslaitoksemme tästäkin pystyy tuomion langettamaan."

Viimeistään EIT:ssä kaatuu jos Suomi rankaisee Espanjassa tehdyistä teoista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Aika moni kuitenkin täällä ruohonjuuri tasolla pitää Iljaa sankarina..."

No ei. Tosin itselläni on "sankari"-kategoriaan pääsemisessä sen verran tiukka kriteeri ettei taida monikaan planeetalla siihen mahtua kautta koko historian. Ehkä monilla on sen verran väljempi kriteeri että Iljakin sinne mahtuu.

Mutta siis pelkästään opportunistisella taidolla iskemällä "normimedian" heikkoihin kulmiin saaden lukijoita keinolla jos toisella.... saaden rahaa ja mainetta samalla ... ei sillä vielä sankareiden kirjoihin päästä omasta mielestäni (mutta jokaisella on oma sankarikokoelmansa eli riippuu ihmisestä jolta kysyy).

Varsin taitavasti se jätkä mediaa ja ihmisiä kyllä pyörittää ettei sen puoleen ( ja kuka olisi osannut odottaa muutama vuosi sitten että olisi noin helppoa). Varmasti monia harmittaa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kommentoija Ovaskainen:" ..ja kuka olisi osannut odottaa muutama vuosi sitten että olisi noin helppoa.."

Tämä on mielestäni hyvin sanottu. Kommentoija olisi voinut vielä jatkaa pohtimalla syitä tuohon helppouteen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mitä sitä turhaa, kun sinäkin kommentoit etkä valaise asiaa yhtään sen enempää. Jaksa tässä A4:sta kirjoitella about ajanviete-alustalle, jota harvat lukevat.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kiinnittikö kukaan huomita tämänkän jutun otsikoihin medioissa? Vähäpätöisin syyte kissankokoisin kirjaimin kun ne muut osat pienellä lopussa ne joilla nyt taitaa olla vähän enemmän merkitystä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201609270143444_uu...

"MV-lehden Janitskinia vaaditaan vangittavaksi - epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan"

...................................................................................

Janitskinia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, rahapelirikoksista, laittomasta uhkauksesta, salassapitorikoksesta sekä tekijänoikeusrikoksista.

Marko Parkkola

Minua kiinnostaa tässä tapauksessa vain se, voidaanko Espanjassa tehdystä rikoksesta (siis jos syytteet pitävät) tuomita Suomessa. Iljahan on koko tämän ajan asunut Espanjassa ja palvelimetkin ovat ulkomailla. Tämä on mielenkiintoinen testi ylittääkö Suomen lait valtiorajat ja erityisesti Espanjan lait.

Aikoinaan Marko "fobba" Forss tarinoi vihapuhepumaskassaan, että asia kokeillaan Suomessa, jos netissä on kirjoitettu tuhmasti suomeksi tai ruotsiksi. Tämä kuulostaa järjettömältä, mutta nythän se nähdään. Järjettömältä siksi, että entä jos kirjoitan englanniksi tai opettelen vaikka swahilia ja kirjoitan sillä Wordpress-saitilleni, joka sijaitsee jenkeissä.

Internet on mielenkiintoinen "paikka" :)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Syytetty itse ilmoitti vastaanottaneensa syytteet vasta nyt, siis selvästi myöhemmin kuin Suomen lehdistö. Eipä ole vaikea arvata, julkaistaanko taustat netissä kokonaisuudessaan. Lehdissä niitä ei ainakaan julkaista.

Toimituksen poiminnat