KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Ihme kitinää Mykkäseltä

Venäläisturistien määrä on pitkästä aikaa kasvussa ja vienti Venäjälle vetää paremmin kuin pitkään aikaan.

Mutta sitten tulee Kai Mykkänen ja kritisoi Venäjää epäoikeudenmukaista toimintaa. Tällänen kouluttamaton urpokin tajuaa, että Venäläiset pitää huolen omistaan ja turvaa kaupat itselleen parhaiksi.

No Mykkänen perustelee tehtyihin sopimuksiin. Sen tavallaan ymmärtäisin jossei Suomi olisi mukana Venäjää kohdistuvissa pakotteissa. Ei kait noin iso maa niele vain sitä, että me lätkitään pakotteita ja sit ruvetaan vinkumaan, et Venäjän pitää pitää kiinni sopimuksista. Tai voidaanhan me vinkua, mutta mitä se auttaa? ei mitään.

Venäjä ajattelee omiaan ja niin pitäisi meidänkin. Suomen pitäisi eturintamassa ruveta ajamaan Venäjän pakotteiden poistoa, kun ei niistä ole edes mitään hyötyä. Veikkaan et meihinkin suhtautuminen muuttuu. 

 

En ole Venäjä Fani, enkä minäkään pidä sen toimia demokraattisena, mutta niitä maita jossa on samoja ongelmia on todella paljon. Ja silti me käymme heidän kanssa kauppaa normaalisti ja kukaan ei puhu sanallakaan mitään pahaa. Venäjä on kuitenkin meidän naapuri ja iso kauppakumppani, niin minkä hiton takia meidän naapurille tulee kitistä. Vai johtuuko se suomalaisesta perinteestä? Ollaan ainoa maa jossa ollaan valmiita maksamaan 100e, siitä ettei naapuri saa 50e

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomi tekee Saudi-Arabiankin kanssa kauppaa tuntien hyvää omaatuntoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä blogissa viitataan ilmeisesti huomautukseen siitä, että Venäjä rikkoo WTO-sopimuksia protektionismillaan, ei mistään ihmisoikeusrikkomuksista t.m.s.

Sinänsä olisi ollut parempi, jos blogisti olisi pukannut myös linkin uutisointiin, johon viittaa.

Mutta kyllähän Suomi Venäjän kanssa kauppaa haluaa käydä, sitähän Kai Mykkänen juuri korosti ja aikoo ottaa juuri siksi esille kahdenvälisissä keskusteluissaan venäläisten kanssa WTO-sopmuksen vastaisten toimenpiteiden purkamisen. Se on täysin ymmärrettävää, oikeutettua ja Suomen kauppapoliittisten etujen mukaista, eikä mitään turhanpäiväistä kitinää.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

En olettanutkaan et Kuikka tässä ongelmaa näkis. Jostain syystä se Venäjä ei sitä TIETOISESTI noudata ja ei taida Mykkäsen kitinä paljon missään tuntua. Niin se vaan menee, että jos toista kiusaa, niin kyllä se toinen kiusaa takas.

Ja en linkkejä laittanut, koska ne jotka ei aiheesta tiedä, niin ei ne sitä varmaan muutenkaan ymmärrä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Ja monen monen muun. Ei Usan kanssakaan pitäs, mutta niin vaan kutsutaan jopa tänne sotilaita. Joskus ei maalaisjärkisten logiikka oikein riitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset