KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Vetoomus blogisteille

Joskus silloin, en muista milloin, rupesin kirjoittamaan blogeja Usariin. Kuitenkin silloin tykästyin asialliseen linjaan olevaan blogisivustoon. Olin aiemmin vieraillut ja joskus kirjaillutkin toisiin blogeihin. Aiemmat blogitsivustot tuntui kuitenkin olevan enemmän ja vähemmän lähellä Suomi24 sivustoa.

Nyt tuntuu, että tämä hieno Usarin blogi on kovaa vauhtia saavuttamassa ne muut blogialustat, kuin myös tuon mainitsemani suomi24;n. 

Viimeisen vuoden aikana taso on laskenut hurjasti. Sen seurauksena olen itsekkin huomannut, että some käyttäytymiseni menee siihen suuntaan jota en toivo. Kärkkäät henkilöön menevät ja täysin asiaan kuulumattomat kommentit on vallannut tämän blogin.

On tietysti totta, että tässä vuoden sisään on ollut kuntavaalia ja meneillään Pressanvaalit, ne jakaa mielipiteitä. Mielipiteitä saa ja pitääkin olla erillaisia, mutta miksi pitää puuttua lukihäiriöisen ihmisen oikein kirjoituksiin tai vääntää esille oleva asia oman agendansa mukaiseksi. Joskus tuntuu, että täällä kirjoittelee vain pahaisia kakaroita.

Toivoisin jatkossa, että jollei ole oikeasti mitään järkevää sanottavaa , niin kirjoitelkaa mielummin sinne Suomi 24:een. On ärsyttävä huomata, et jos joku kertoo mielipiteensä ja toinen ei pysty perusteluja kumoamaan , niin sit vedetään joku muu agenda esiin. Jollei muu niin sitten henkilöön liittyvä. Tai pahimmillaan piikitellään kirjoitusvirheistä tai pilkkujen paikoista. Ei ole aikuisen ihmisen hommaa, ainaakaan fiksun. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, minäkin olen kärkäs kommentoija ja blogejakin kirjoitan, mutta henkilöön menevää arvostelua pitäisi välttää, välillä se on vaikeaa, mutta siihen pyrin.

Minusta taas pitää kommentoida ja haastaa, muutenhan tämä on joo joo tasoista keskustelua. Useat persut ovat juuri itse niitä kovimpia bannaajia, ja sitten toisella kädellä huudetaan sananvapautta, se huvittaa.

Kyllä täällä ihan hyvää keskutelua on ja erimielisyydet ovat iso rikkaus, miäkin pidän persuja onnettomina, mutta en minä yhtään persua vihaa, puolue vaan on huono ja valheellinen :)

Onhan täällä monenlaista mielipidettä, ja monenlaista poliittista suuntaa, enemmän voisi olla myös esillä eri puolueiden edustajia.

Se, että menee ohi aiheen on valitettavan totta, ajattelepa tilannetta, kun joku sininen kirjoittaa tänne vaikka työllisyydestä, niin mihin kommentointi keskittyy, suoraan luopioksi haukkumiseen.

Sama koskee myös persuja, vasemmistoliittoa ja kaikki puolueiden asioista kirjoittavia.

Kuitenkaan tätä ei pidä ottaa niin vakavasti, kehhitys kehittyy ja jos blogistit vaihtuvat, niin eipä sille mitään voi.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Kehitymminen on jees, mutta jos kehittyminen tarkoittaa sitä, että mennään kohti Suomi 24;sta, niin en kyllä halua olla mukana kehityksessä.

Ja otat hyvin itse esiin sen ongelman jota haen. Jos kirjoitus on Persuista, niin vaikka sinulla ei olisi mitään JÄRKEVÄÄ sanottavaa, niin keksit jotain vaikka väkisin. Ei se ole rakentavaa ja fiksua keskustelua, se on RÄÄKKYMISTÄ.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Jos kirjoitus on Persuista,

Ja kommentoit kielteisesti persuista tai tuot linkin missä näytät kuinka edm.oli mukana päättämässä .Niin aloituksen tekijä banaa sinut varmasti.
Ja se ei ole keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa.
Jos ei pysty kumoamaan asiallisesti toisen kommenttia vaan vetää herneen nenään .
Siitähän on kyse jos politiikasta keskustellaan.Eri näkemyksistä joista ollaan erimieltä .

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Otan kantaa tuohon viimeiseen riviin ""Kuitenkaan tätä ei pidä ottaa niin vakavasti, kehitys kehittyy ja jos blogistit vaihtuvat, niin eipä sille mitään voi."

ASIA ON JUURI TOISINPÄIN!

Tämä pitää ottaa vakavasti! Ei kirjoiteta tänne paskaa, tai mitään jos ei ole mitään järkevää kirjoittaa! Jos kirjoitan Persuista jotain positiivista, vaikka että Ilman persuja ei olisi tänään saatu alkoholi muutosta aikaiseksi, niin sinne ei tulla kirjoittamaan kuinka paska alkoholisteja/rasisteja ne on!

Tämä oli hieno blogi ennen, koska täällä oli paljon kirjoittajia jotka otti tämän vakavasti! Ja toivon että aletaan taas ottamaan!

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"Tämä oli hieno blogi ennen, koska täällä oli paljon kirjoittajia jotka otti tämän vakavasti! Ja toivon että aletaan taas ottamaan!"

Monet pidetyt asiakirjoittajat ja erilaisten näkökulmien esittäjät ovat jättäneet Puheenvuoron vapaaehtoisesti tai vähemmän vapaaehtoisesti Puheenvuoron toimituksellisen linjan tähden. Yksipuolinen näkemysten esittäminen ei ole keskustelua. Pidän tätä merkittävämpänä tasoa ja kiinnostavuutta laskevana tekijänä kuin joitakin käytössääntöjä opettelevia blogisteja.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

petteri ritala

"Juu, minäkin olen kärkäs kommentoija ja blogejakin kirjoitan, mutta henkilöön menevää arvostelua pitäisi välttää, välillä se on vaikeaa, mutta siihen pyrin."
-Ainakin minä olen huomannut että vaikeaa on

"Kyllä täällä ihan hyvää keskutelua on ja erimielisyydet ovat iso rikkaus, miäkin pidän persuja onnettomina, mutta en minä yhtään persua vihaa, puolue vaan on huono ja valheellinen :)"

-Sinulle kaikki persut on ali-ihmisiä.
-Usein et kommentoi jonkun väärinajattelevan kommenttia vaan nimenomaa kommentoijaa, koska eihän persu voi koskaan sanoa mitään järkevvää
-Sinulle on valemediaa kaikki joka ei tue sinun agendaasi. Monesti kommenttien perusteella et ole edes lukenut lähdettä vaan toteat "...MV-lehden kaltaista valemediaa" tai persujen propagandaa.

"Onhan täällä monenlaista mielipidettä, ja monenlaista poliittista suuntaa, enemmän voisi olla myös esillä eri puolueiden edustajia."

-Kirjoitat olevasi tätä mieltä, muutta olet yksi suvaitsemattommimmista mielipiteille jootka eivät tue omaa maailmankkuvaasi

Tarkoitan tämän kritiikisksi en haukuksi.
Suositttelisin katsomaan peiliin, muttta todennäköisesti minäkin olen nyt perussuomalainen MV-lehteä edustava Putinin trolli.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Jep, minulla ei ole vahvaa mielipidettä asiaan, mutta Ritalan kommentit olivat vielä pari vuotta sitten ihan rakentavia - nykyään sieltä tulee vähän väliä se täysin nollasisältöinen "heh voi persuja," "miten ne persut jaksaa" muutaman kappaleen pituinen vuodatus.

Kerro mielipiteesi ja perustele. Älä mene henkilöön. Yksinkertainen ohjeistus, jota ei kuitenkaan moni noudata - olen tietoinen että itse myös sorrun välillä, mutta yritän kuitenkin pitää prosentit yksinumeroisina.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Koska tein paluun Puheenvuoroon artikkelissa mainittuna aikana, niin en ainakaan ole ollut kohottamassa tasoa? Ehkei se tasonlasku ole ihan yksin minusta kiinni kumminkaan?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Risto, ei välttämättä haluttu tätä sanoa näin suoraan mutta on se.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Ei tämä pelkästään ole tämä blogialustan ongelma vaan sama vaivaa keskustelua laajemminkin. Liian usein keskitytään pelkästään siihen, mistä ollaan eri mieltä. Tämä taas johtaa siihen, että ei edes yritetä ymmärtää mitä kanssakeskustelijat haluavat sanoa ja miksi. Minä en jaksa uskoa että meillä suomalaisilla olisi oikeasti niin paljon erimielisyyksiä, miltä välillä keskusteluja seuratessa vaikuttaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Yleisessä keskustelussa keskitytään aivan liikaa siihen KUKA kommentoi eikä siihen MITÄ kommentoi.

Monesti sellaisten ihmisten joiden kanssa olen lähtökohtaisesti aina erimieltä, olen huomannut olevan heidän kanssa 100% samaakin mieltä.
Riittää kun lukee kommentin eikä mieti kuka sen kiirjoittaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nyt tuntuu, että tämä hieno Usarin blogi on kovaa vauhtia saavuttamassa ne muut blogialustat, kuin myös tuon mainitsemani suomi24;n."

Täysin samaa mieltä, asiaton räksytys on täyttänyt foorumin varsinkin maahanmuuttokeskusteluissa ja perussuomaisten haukkumisessa. Mikäli ylläpitäjä sallii jatkossakin nämä asiattomuudet tulee palsta näivettymään ja häviämään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kiitos Makkonen! Olit tämän keskustelun paras, ainakin sait minut nauramaan ääneen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi, että, pitäisikö täällä olla rakkautta jotain puoluetta kohtaan?

Minulla on vapaus sanoa, vaikka että vihreät on tyhmä ja ällöttävä puolue, voin myös sanoa, että persut ovat vielä tyhmempi ja ällöttävämpi puolue.

Millaista keskustelua Makkonen haluaa? Onko se blogialustan vika, jos mielipteesi ja kannattamasi asiat eivät saa vastakaikua?

Silloin kannattaa mennä kirjoittelemaan vaikka hommafoorumiin, siellä ei tule erimielisyyksiä kenenkään kanssa :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Siinäpä esimerkki asiattomasta räksyttämisestä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Linkin antia: "Vähemmän miellyttävällä luonnetyypillä varustetut koehenkilöt tuohtuivat muita enemmän kielioppivirheistä.
”Vähemmän miellyttävät henkilöt ovat myös vähemmän suvaitsevaisempia säännöistä poikkeamisen suhteen”, tutkijat kirjoittivat tutkimuksessa."

Saman olen huomannut täällä minäkin:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

"Linkin antia: "Vähemmän miellyttävällä luonnetyypillä varustetut koehenkilöt tuohtuivat muita enemmän kielioppivirheistä."

Olisinko minä "vähemmän miellyttävällä luonnetyypillä varustettu" jos viitsisin ja jaksaisin huomauttaa huomaamistani kielioppivirheistä. Blogisti voi aina korjata nämä virheet ainakin pääkirjoitukseensa, mikä on varmasti parempi asia kuin jättää ne korjaamatta.

Mielestäni huomauttamatta jättäminen korostaa paremminkin henkilön viitseliäisyyden puutetta.

Kielioppivirheiden korjaaminen vähentää ärtymystä lukijoissa, eikä huomauttamista tarvitse tulkita epäystävälliseksi eleeksi, ellei sitä huomautusta tehdä tahallaan ärsyttävällä tai loukkaavalla tavalla.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #47

Näin ainakin Outin antaman linkin mukaan.... Minusta kyllä nämä usein virheistä huomauttelevat tyypit ovat muutenkin aika nuivia ja turhan pikkumaisia ihmisiä :).

En muista kenenkään minulle huomauttaneen omista virheistäni, joten sen tähden en heitä suinkaan arvostele. Mutta joillekin muille olen nähnyt hyvinkin ikävässä ja alentuvassa sävyssä kirjoitettua tekstiä, ja se ei ole ollenkaan reilua käytöstä. Lukihäiriötkin kun ovat vielä niin yleisiä ja kuitenkin itse kirjoituksen sisältö on se olennaisin asia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

"Mutta joillekin muille olen nähnyt hyvinkin ikävässä ja alentuvassa sävyssä kirjoitettua tekstiä"

Olen minäkin sellaista huomannut. Minuakin on joskus ojennettu virheistäni ikävässä ja alentuvassa sävyssä, jos haluan sellaista muistella?

Mutta ainahan voi mielessään kuvitella että se on vain ystävällistä läppää, vaikkei se oliskikaan. Silti on parempi ajatella niin ja korjata virheensä ..... nöyrästi.
:)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tekniikan maailman jutun otsikko on selkeästi virheellinen: Kielioppivirheistä huomauttelevat eivät ole uutisessa kerrotun tutkimuksenkaan mukaan mänttejä. He ovat tutkimuksen mukaan vähemmän miellyttäviä.

Minusta mäntti on negatiivinen ilmaisu. Sen sijaan, että joku on vähemmän miellyttävä ihminen, ptiää sisällään sen mahdollisuuden, että henkilö on tutustumisen arvoinen.

Ei minullakaan tätä enempää.

Ja blogistille jaksuja! Kirjoitusvirheillä ja ilman.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

On mänttiä sanoa toista keskustelijaa mäntiksi.

Huom. Minä en yllä nimeä ketään mäntiksi,
vaan pidän ihmisen mäntiksi nimeämistä mänttinä.
:)

Mäntiksi nimeäminen on henkilön arvostelua, ja henkilön arviointia,
mikä ei ole hyvää eikä sopivaa keskustelukulttuuria.

-----------------

Minä teen kirjoitusvirheitä ja minulle on siitä huomautettu.
Tottakai se aina ottaa päähän, ne virheet, kun ne huomaa,
mutta vielä enemmän se ottaa päähän kun joku muu huomaa ne ja huomauttaa niistä.

Mutta se pitää ottaa vain opiksi ja ojennukseksi.

Minä en viitsi itse kirjoitusvirheistä huomautella,
jos tekstistä muuten saa selvän.

Olisi tietenkin parempi että huomauttaisin,
sillä olisihan se opiksi ja ojennukseksi sille joka tekee virheitä
ja onhan aina mukavampi lukea virheetöntä tekstiä.

Yleensä olenkin harmituksestani huolimatta koettanut muista kiittää virheeni huomannutta ja siitä huomauttanutta, sillä onhan se hyvä että virheet korjataan ja onhan siinä suuri vaiva että niistä jaksaa huomauttaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Olen noin 5-vuoden aikana huomannut saman!

Alussa tuntui jopa pelottavan tärkeältä ja hyviltä täällä kirjoitukset, hyvä että uskalti mukaan itse, tosin menikin aika kauan kun aloin uskaltamaan kirjoittamaan kommentteja.! Oli isoja nimiä mukana, ja hyviä kirjoituksia.. Vielä pari vuotta sitten oli hyviä kirjoituksia.. Hienoa oli kun oli mukana Lindström (PS) Joka vastaili kommentteihin! Se oli hienoa! jne. Nyt hänkin on lähtnyt. Mutta edelleen on hienoja miehiä/naisia politiikasta mukana.. Toivottasti eivät lähde!

Minusta sääntöihin pitäisi laittaa ettei ketään ihmistä tai toisen asiaa saisi kutsua pelkällä adjektiivillä! "Rasisti""fasisti" "Hyysäri" mitä tahansa.. Vaan asiaan pitäisi kunnolla pystyä kirjoittamaan eikä ketään saisi haukkua Aika monet (nimiä en mainitse) on haukkunut persuja rasistiseksi jne.
Ihan sama vaikka ne olisi (Ei ole), niin blogissa tai kommenteissa aika harvaan siitä asiasta puhutaan, joten sitä ei tarvitse aina kirjoittaa.. Sama vaikka olisi vasemmisto anarkisti.. Jos asia ei sitä koske, niin sitä ei tarvitse tuoda julki! Keskitytään asiaan, oli kirjoittaja kuka tahansa! Ei käytäisiin ihmiseen vaan asiaan!! Väyrysen kirjoituksien kommentit on paras esimerkki! Aina sielä lukee: "Kekkosen ajan jäänne" "jäänne kekkosen ajasta" "Putinisti" "YYA-aika" jne. Vaikka asia ei edes koske noita! Siis suuriosa kommenteista käydään Väyryseen henkilönä kiinni eikä asiaan jota hän tuo julki!

Kiitos, tästä tulikin pitkä kommentti!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Valtavasti kielioppivirheitä !

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mitä väliä? Kunhan asia ei muutu? Itse olen surkea kirjoittamaan. Luomaan tekstiä, aina ollut! Mutta silti sen teen.

Tosin tuon takia juuri en tänne blogeja kirjoittele. Yhden tein, ja se oli tarpeeksi ainakin tällä hetkellä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #13

Ei tietenkään mitään väliä, ellei lukija lopeta lukemista niiden vuoksi ja menetä samalla kommentin ansiokasta asiasisältöä.

Kommenttini oli samalla eräänlainen ”vastaus” Outi Maran kommenttiin (#6).

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #14

Sille ei sitten mahda mitään :)

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #14

Ihmettelan miksi tuosta ongelmasta kantaa huolta ne jotka siitä ei kärsi. Omatkin kirjoituikseni sisältää kielioppivirheitä, mutta jos niitä ei muut lue niin mitä se muita haittaa.
Joku joskus komentoi ettei kannattas kirjoitella. Mä lopetan samana päivän, kun huonot kuskit lopettaa ajamisen liikenteessä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #53

Tässä kiteytyy juuri se blogi kirjoitukseni ydin. Mitä jos Niemeläinenkin vain pysyis siellä Suomi24 saitilla?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olen saman huomion tehnyt kuin kirjoittaja. Viimeisin havaintoni on tältä päivältä. Meni suorastaan aivan naurettavuuteen (saivarteluun) saakka oman kirjoitukseni ymmärtäminen ihka kunkin kommentoijan omalla mielikuvittelulla. Kova hinku on yrittää kaikin keinoin keksiä toinen tarkoitus kuin mihin kirjoitus perustuu. Näin vaikka kirjoitukseen liittyy peruste eli linkki kirjoituksen aiheeseen.

Joillakin kommentoijilla näyttäisi esiintyvän suoranaista vihanpurkausta PS puoluetta/kannattajia kohtaan, joka kuvastaa alustan käyttöä ja hyväksymistä laajassa mittakaavassa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ottakaa kaikki mallia Ilkka Luoma blogeista! En ole hänen kanssaan samaa mieltä kaikesta, mutta hitto että se osaa kirjoittaa! paljon, hyvin, ottaa tausta tietoa, on linkkejä jnejne.. Kukaan muu tällä ei kirjoita niin hyvin enää kuin hän! Ja hän jatkaa vielä asiaa kommentteihin ja vastailee myös!

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Anonyymit kirjoittajat olivat suurin ongelma aikoinaan. Että siihen nähden vielä ollaan voitolla keskustelun tasossa.

Henkilöönkäyvät kommentit voi poistaa blogisti itsekin. Näin minä olen menetellyt ja määritellyt tämän oman blogini sääntöihinkin. Tosin vain kaksi kertaa olen joutunut tätä keinoa käyttämään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minua ei huolestuta tämän alustan kirjoitusten taso. Toimitus näyttää olevan hyvin perillä siitä miten tällaista alustaa pitää moderoida. Kokemukseni mukaan taso ei tällaisilla alustoilla mene jatkuvasti ylös, vaikka niin voisi kuvitella, kun kirjoittajille tulee kokemusta kirjoittamisesta ja he oppivat omista virheistään.

Kokemukseni on että taso tällaisilla alustoilla menee koko ajan alas. Minä en tietenkään tiedä syytä siihen, mutta aavistan että se johtuu mm. siitä että vanhat kirjoittajat väsyvät toisiinsa ja toistensa mielipiteisiin ja homma menee inttämiseksi.

Toimitus on pystynyt ihailtavan hyvin pitämään tätä palstaa pirteänä. Syy voi olla siinä että pahimmat inttäjät siirretään aina silloin tällöin jäähylle, jotta uusille ja tuoreille näkemyksille ja mielipiteille on tullut tilaa.

Enemmän kuin palstan kirjoitusten tasosta olen huolissani asenteiden kovenemisesta. Kovat kansallismieliset ja pakolaisvastaiset, sekä muutenkin oikeistolaiset mielipiteet ovat vallitsevia. Vasemmistolaisia ja vihreitä mielipiteitä edustaa vain harva kirjoittaja.

Moni kirjoittaja paheksuu sitä ettei turvapaikanhakijoita mollaavia ns. vihakirjoituksia sallita ja samat ihmiset ovat samalla sitä mieltä ettei vihakirjoituksista saisi sanoa omaa kriittistä mielipidettään. Tällainen asenne näyttää olevan vallitseva, toisin sanoen palsta on nykyisin näiden "maahanmuuttokriittisten" kirjoittelijoiden valittu temmellyspaikka.

Tämä on huolestuttavaa. Jos tätä palstaa seuraa, niin ei voi olla tulematta sellaiseen johtopäätökseen että Suomessa on vallitsevina arvoina kovat kansallismieliset, oikeistolaiset ja rasistiset arvot. Kirjoittaja kokevat itsensä suomalaisina muita kansallisuuksia paremmiksi ja ovat sitä mieltä että suomalaisille kuuluu suurempi ihmisarvo kuin muunmaalaisille ihmisille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, kuulehan kirjoitat omasta mielestäni väärällä tavalla siitä miten täällä on kirjoitettu ja ilmeisesti tullaan lisääkin kirjoittamaan maahanmuutosta ja siitäkin lähinnä haittamaahanmuutosta. Tuosta en ainakaan itse ole havainnut syytetyn yksittäisiä maahanmuuttajia vaan meidän politiikkoja huonosta tavasta hoitaa maahanmuuttopolitiikkaa. Mikäli sinä olet huomannut muunlaista kirjoitusta, niin olisin kyllä vaatimassa näyttöä mainitsemistasi kirjoituksista, ettei jää epäselväksi, suorastaan virheelliseksi, lukijoille välittämäsi viesti. Ylipäänsä näissä vastaavanlaisissa lausumissa tulee esittää näyttöä, kun sitä on saatavilla.

Sitten kommentissasi kirjoittamaan "......että vanhat kirjoittajat väsyvät toisiinsa ja toistensa mielipiteisiin ja homma menee inttämiseksi."

Itse en koe perustelusi olevan relevantti. Kyse ei todellakaan näytä olevan väsymisestä vaan ihan ihka oikeasti siitä, että jotkut kirjoittajat ja kommentoijat ovat ottaneet epätoivottavan tavan ottamalla purkautumiskohteeksi PS:n ja sen kannattajat. On suorastaan surullista, että tämäkin somen alusta hyväksyy tällaisten henkilöiden (muutama) jatkavan mainitunlaista kirjoitteluaan. En tiedä voisiko olla esimerkin antaminen olla yhtenä sysäyksenä ko. kirjoittelijoiden toiminnalle. On vain yksi arvelu, joka voisi olla jopa toimituksen antamat "pohjustusvireet" omissa kirjoituksissaan. Tuo voi olla yksi tapa kasvattaa vihaa/vihaisuutta ympärilleen, vaikka joku muu olisi pyrkimyksenä. Esimerkki aina lisää tilaa samansisältöisille tunteiden purkautumisille. Valitettavasti.
Erimieltä olevat mielipiteet voi aina ja joka paikassa esittää asiallisesti.

Tässä vielä lainaus opetus- ja kulttuuriministeriön materiaaleista sananvapauteen liittyen:

”Sananvapaus on jokaisen kansalaisen perustuslaillinen oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan peruspilari. Käytännössä sananvapaus tarkoittaa sitä, ettei Suomessa ole ennakkosensuuria. Sananvapaus ei kuitenkaan tarkoita, että jokainen saa julkisesti sanoa mitä tahansa, esimerkiksi levittää nettivihaa. Yhtä lailla kuin sananvapaus, ihmisen perusoikeus on oikeus turvaan ja rauhaan, oikeus yksityiselämään, omaan uskontoon sekä omantunnonvapaus.”
Lihavointi tässä on kommentoijan. Tuossa tuohon viimeiseen lauseeseen kannattaa myös kiinnittää huomiota. Yksittäisellä henkilöllä on ko. perusoikeudet, joita tulee kunnioittaa.
Kopioitu sananvapauteen liittyvä tästä blogista; http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24389...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minua itseäni surettaa keskustelun tasossa se, että ihmisistä puhuessasi surutta lisäsit sanan "haitta" ihmisjoukkoa määrittelevän sanan eteen. Kun maahanmuuttajajoukkoon kuuluvasta osaryhmästä puhutaan haittamaahanmuuttona, on joukossa olevien yksilöiden oltava haittayksilöitä. Kommentoija asettaa itsensä ihmisenä näitä haittayksilöitä paremmaksi.

Jos minä puhuisin samalla tavalla perussuomalaisista haittakansalaisina, pitäisit minua julmurina. Siksi en sano. Mutta toivon, että kommenttini laittaa miettimään.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Tällainen asenne näyttää olevan vallitseva, toisin sanoen palsta on nykyisin näiden "maahanmuuttokriittisten" kirjoittelijoiden valittu temmellyspaikka.

Arto Vihavainen
100% samaa mieltä kanssasi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Mutta mitäs jos (huom.JOS) tämä maahanmuuttoa vastustavien määrä onkin suurempi kuin mitä lehtien kannatuskyselyt antavat ymmärtää?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta mitäs jos (huom.JOS) tämä maahanmuuttoa vastustavien määrä onkin suurempi kuin mitä lehtien kannatuskyselyt antavat ymmärtää?"

Kannatus riippuu varmasti siitä miten kysely suoritetaan.

Ero on siinä miten itse pakolaisiin suhtaudutaan.
Jotkut eivät pidä pakolaisia ihmisinä, eikä ihmisarvon ansaitsevina.
Toiset vain haluavat rajoittaa maahanmuuttajien määrää ihan muista syistä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun on (hallitus) ja eduskunta vaaleissa valittu .On virkamiehet hoitamassa asioita ja ministeriöt valvovat että ne hoidetaan lakien mukaan.
Niin tuliko äänestettyä väärin?
n.78% käskyt tulee EU ja tupakäräjien "tuomiot" ei niihin vaikuta.

-Moniko on lukenut EU/Eduskunnan/maahanmuuttoviraston/sisäministeriö sivuilta pakolaisia ja maahanmuuttoa koskevia asioita?
Moniko tietää paljon on tällä hetkellä pakolaisia,maasta poistettuja,itse vapaaehtoisesti lähteneitä .Tai monta on "piilotettu" paperittomia?
Tiedän vain yhden muista ei mediassa ole kerrottu.

Paperittomia kielteisen päätöksen saaneilla on oikeus valittaa päätöksestä.Niin kauan ennenkuin asia on uudelleen käsitelty hän on turvapaikanhakija.

Kielteisen päätöksen saaneita on toki "piiloissa" mutta ei kenekään piiloittamana.

-Esim.Presitentin tehtäviin ei kuulu edm.asia eikä hänellä ole valtuuksia puuttua maahanmuuttoon/pakolaisiin .
Siitä vastaa itsenäisesti poliisi ja maahanmuuttovirasto,hallituksen ohjeilla ja lakeja noudattaen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #29

JK.
Ja se miksi käsittelyajat on pitkiä ja ruuhkautuneet ,löytyy sama syy kuin Kelan toimeentulotuki ruuhkasta tammikuu-huhtikuu.
Julkisenpuolen säästöt jotka aloitettiin -07 Kuntien ja valtion viroista on potkittu pihalle tuhansia.Myös poliiseista. Minimi miehitys virastoissa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Komentti oli tarkoitettu vastaukseksi lähinnä kommenttiin:
"Tällainen asenne näyttää olevan vallitseva, toisin sanoen palsta on nykyisin näiden "maahanmuuttokriittisten" kirjoittelijoiden valittu temmellyspaikka."

Ei niinkään maahanmuuton kritiikin syihin.
Se olisi kokonaan eri keskustelu.

Eli voitaisiko ajatella,että kommenttien koko ja laatu vastaa jossain määrin kansan otantaa.
Ollaanko me liiian tyhmiä siihen "järkevään" keskusteluun?
Onko maahanmuuttokriittisten määrä tuossa suhteessa maahanmuuttoa kannattaviin?
Onko pakolaisiin suhtautumiinen (lue. natsit/suvakit) kansassa suhteessa suurinpiirtein tämä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Onko pakolaisiin suhtautumiinen (lue. natsit/suvakit) kansassa suhteessa suurinpiirtein tämä?"

Luulen että suurin osa ei edes osaa määritellä ovatko suvakkeja tai rasisteja. He ovat hämmentyneitä käydystä keskustelusta, eivätkä osaa määritellä mielipidettään.

Luulen sitäpaitsi että keskustelijoiden mielipiteet ovat kärjistyneet käydyn keskustelun perusteella. Keskustelu on siis kärjistänyt sen mitä sanotaan, mutta onko se mitä sanotaan oikea ja todellinen mielipide.

Minun on pakko myöntää että minun ilmaisemiani mielipiteitä ovat kärjistäneet pakolaisista käytetyt kärjistetyt ja halventavat ilmaisut. Ne ärsyttävät ja jotenkin pakottavat vastaamaan kärjistettyllä ilmaisulla.

Pitäisi ymmärtää että omat ja vastapuolen kärjistetyt ja halventavat ilmaisut ovat lähinnä tunteen ilmaisuja, joista pidetään kiinni vain keskustelun itsensä takia.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

24/7 täällä päivystävien känkkäränkkien jankkumopedit eivät enää pahemmin kiinnosta. Parhaat lukukokemukset blogeista joissa kommenttimahdollisuus on suljettu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Samaa mieltä siitä että jankuttaminen ei kiinnosta.

Toisaalta, ei kyllä näytä ne uudet aiheetkan kiinnostavan.
Jankuttamisaiheiseen blogiin tulee kyllä kommentteja.

Jos joku yrittää jotain uutta aihetta, tai uutta käsittelytapaa, mihin ihmisillä ei ole valmiina omia helppoja vastauksiaan, keskustelu tuppaa jäämään vaisuksi, ellei se sitten käänny jossain vaiheessa niistä vanhoista kiistakysymyksistä jankuttamiseksi.

Tällaiset meta- ketjut, kuten tämäkin blogi, ovat kyllä melko takuuvarmaa hittikamaa. Mutta yritäppä jotain jankutuspiirin ulkopuolista asia-aihetta, niin eipä ota keskustelu oikein syttyäkseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ylläpidon tulisi estää lisäkommentoinnit ellei vähintään joka kymmenes kommentti ole pakolaisen, turvapaikanhakijan tai maahanmuuttajan kirjoittama blogin aiheesta riippumatta.

Emme saa sulkea silmiämme todellisuudelta ja antaa maahanmuuttokriitikoiden, persujen ja trollien hallita kommenttiketjuja.

Lisäksi Arto Vihavaisen tapaiset kommentoijat vievät kirjoitustilaa turvapaikanhakijoilta, maahanmuuttajilta ja pakolaisilta, jotka varmasti osaisivat itsekin ajaa omaa asiaansa ja näin integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Seurauksena holhouksesta on monikulttuurinen passivoituminen, mikä näkyy täällä kommenttiketjuissakin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Maahanmuuttoa voisi miettiä toiselta kantilatakin.

Kun pakolaisia on rantautunut Italiaan ja Kreikkaan kymmeniä tuhansia. Lisää on tulossa miljoonan verran.

Mitäpä jos itänaapurista pyrähtäisi tänne sama määrä ?
Italialaiset ja Kreikkalaiset levittelis käsiää,Sorry vaan:
"Ei meidän ongelma.Teidän rajanylihän ne tuli.Hoitakaa asia miten lystäätte".

Faktaa tulee olemaan se ettei pakolaisten virta pysähdy niin kauan kuin siellä soditaan,kuivuus ja nälähätä vaivaa.
Ei Suomikaan voi siltä silmiään sulkea."Sitä ei ole mitä ei näe"!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kalkela, olen kanssasi hyvin pitkälti itse maahanmuuttokysymyksestä samaa mieltä.

Blogi koskee kuitenkin keskustelua itseään, eikä mielipiteitä jakavaa asiaa. Minua itseäni surettaa, että ihmisistä puhuttaessa voidaan surutta lisätä sana "haitta" ihmisryhmää, maahanmuuttajia kuvaavan sanan eteen. Kun maahanmuuttajaryhmästä puhutaan haittamaahanmuuttona, on joukossa olevien yksilöiden oltava haittayksilöitä.

Miljoona ihmistä odottaa pääsyä Eurooppaan. Minulle he ovat ihmisiä, eivät haittamaahanmuuttajia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huh, kiirettä pitää yrittäjällä näin jouluna, ettei kerkiä tännekään aina kommentoida. :)

Kovasti on murhetta minunkin kommenteista, mutta jos ne kelpaavat ylläpidolle, niin se riittää minulle, jollei se riitää niistä pahastuneille, niin sittenhän minut voi aina bannata, siihen on jokaisella kirjoittajalla mahdollisuus. Minä en koskaan ole ketään banannut, enkä aio niin tehdäkään, pitää sietää kiukkua, jos kiukkua aiheuttaa.

Kyllä minä tulen edelleen omalla tyylilläni arvostelemaan persuja, ja muitakin puolueita, ja blogejakin olen kirjoittanut monista aiheista, mutta jos joku asia erityisesti sattuu, sille en voi mitään.

Herkkänahkaisia kommentoijia on paljon, ja arvatkaapa minkä puolueen kirjoittajat eniten bannia käyttävät?

Jos tämä blogialusta ei miellytä, niin eihän täällä tarvitse aikaansa viettää, paljon on vaihtoehtoja tarjolla.

Se, että paljon kommentoin persuja, johtuu siitä, että niin paljon persuja täällä kirjoittelee, ja nimenomaan niitä suomi24-tasoisia juttuja, joten niitä on pakko sivistää. :)

En minä persuja vihaa, vaan tyhmyyttää, ja minkä minä sille voin, että tyhmyys tiivistyy.... :)

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

En olettanutkaan että mikään muuttuisi blogini ansiosta, mutta kun katsoo noit kommentteja läpi, niin ei voi kun todeta MITÄ MINÄ SANOIN :(

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ohhoh!

Missä kohdin keskustelussa käytiin henkilöön tai kirjoitusvirheisiin?

On totta, ettei kaikissa kommenteissa sinun ajamiasi asioita ja esittämiäsi mielipiteitä arvostettu. En havainnut kenenkään sortuneen laukalle. Ihmisen arvostamista yritin itse muutamassa kommentissani pyytää. Se näyttää olevan monille vaikeaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset