KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Kaamein vaalitentti ikinä

Maikkarin vaalitentissä oli Laura Huhtasaari. Jos olisi maikkarin pomo niin laittaisin kyllä Kalliopään ja Bergin loppu ajaksi kyselemään mielipiteitä kadulta. 

Ihan kaameeta kattoa, kun toimittajat puhuu jopa toistensa päälle. Berg ei kunnioittanut edes kolleegaansa yhtään. Keskeytti koleegan useasti ja muutenkin hyppi asioista toiseen kokoajan. Sekavin tentti jonka koskaan olen nähnyt. 

Huhtasaarta kohtaa käyttäydyttiin jo lapsellisesti, tytöteltiin ja halveerattiin. Pelkkää dissaamista alusta loppuun.

Ja naurettavinta oli toimittajien höpöttää jostain asiasta ettei se kuulu presidentin valtaoikeuksiin. Kattokaan nyt oikeasti mitä MTV;n vaalikoneessa kysellään, niinstä ei edes puolet kuulu Pressan toimen kuvaan. 

Minä ainakin haluan että tenteissä puhutaan muistakin arvoista, kuin vain niistä jotka suoraan kuuluu Pressan valtaoikeuksiin. Ja näin todennäköisesti haluaa jopa maikkarin toimitus, mutta näille kahdelle toimittajalle se Lauran kohdalla tuntu olevan ylitsepääsemätön ongelma. 

 

Muutenkin Maikkarin tentti on ollut todella surkeaa, jos vertaa Ylen vastaavaan. Kerrankin YLe verolle saa vastinetta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Eiköhän tämä "Aidosti plkitseva aktiivimalli" ala olla jo kaikille lukijoille selvää !

Ei tätä nyt jokaiseen blogiin kannata tyrkyttää ! Vähempikin jankkaaminen riittää !

Tässä toimitaan kuten SAK. SAK:lla oli tilaisuus vaikuttaa aktiivimallin sisältöön, mutta sen sijaan se päätti mököttää torilla. SAK:n jäsenet voivatkin kysyä, onko SAK:n yksin järjestämä mielenilmauspäivä juuri se toimenpide, jolla jäsenet saavat vastinetta jäsenmaksuilleen.

SAK:lla oli jo syksyllä 2016 tilaisuus vaikuttaa aktiivimallin sisältöön, mutta sen sijaan se kieltäytyi neuvottelemasta mistään muutoksista ja jättäytyi ulos hallituksen esityksen valmistelusta.

Sanomalla kaikkeen "ei" ja jäämällä ulos hallituksen esityksen valmistelusta SAK päätti olla tekemättä sitä vaikutustyötä, josta sen jäsenet sille maksavat. Samalla SAK on useaan kertaan viestinyt jäsenilleen, ettei se – Suomen suurin palkansaajajärjestö – pysty vaikuttamaan jäsentensä toimeentuloon vaikuttaviin asioihin.

Akava ja STTK linjasivat maanantaina, että ne eivät osallistu SAK:n mielenilmauspäivään. Aktiivimalli ja järjestöjen toimet ovat siis onnistuneet myös suurentamaan jo ennestään valtavaa kuilua palkansaajajärjestöjen välillä.

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/b137b7f4-929...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä se niin on että persujen pitää saada tulla ohjelmiin Putkosen kanssa. Putkonen pukeutukoon sirkustifehtööriksi ja ottakoot tentin ohjat käsiin.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

ÖÖÖ. ja sun pointtis oli mikä?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Sinin harrastus on aina sanoa asian vierestä, pääasia lienee Persujen mollaus. Nevermind.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Kyseessä ei liene harrastus vaan hallitsematon pakkomielle.

Jocke Rantanen

Olisi sekin varmasti parempi. Lienet halukas tekemään ehdotuksen MTV:lle?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

MTV saa kuitenkin Sipilän hallituksen ansiosta ensimmäisen kerran tukea veronmaksajilta uutis- ja ajankohtaistoimintaan. Määrä taisi olla 3 milj. euroa. Luulisi, että tuo olisi kannustanut tekemään asiapitoista ilman "väritystä" olevaa ohjelmaa myös ko. vaalitentistä.

Taitaa ministeriö olla tyytyväinen saavutukseen?

https://www.paivanlehti.fi/mtvlle-valtiolta-3-milj...

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Tai sit se vaan helpotti asiaa, nyt voi tehdä paskaa, kun rahaa tulee joka tapauksessa.

Jocke Rantanen

Taitaa olla aika vaihtaa kokonaan mielipidettä. Olen näihin saakka ollut vielä sitä mieltä että me tarvitsemme puolueettoman, yhteiskunnan rahoittaman tiedotuskanavan. Nyt taitaa "kuppi kaatua" erästä hyljeksittyä lainatakseni.
Alku tälle oli tietenkin Ylen Huhtasaari - "tentti".
Mutta nyt kun yksityisellekin puolelle jaetaan valtion rahaa että se manipuloisi kansalaisia niin asia alkaa kirkastua.

Ylestä on tullut a) Hallituksen propagandan jakelukanava ilman mitään kyseenalaistamista, b) Politiikan ohjaamiseen ja kansalaisten manipulointiin käytetty tehokas väline. Tämän tekee pahemmaksi se että kansa on tottunut luottamaan Yleen.

En osaa sanoa kuinka tai mitä mediaa käyttämällä viranomaiset saavat tarpeellisen tiedon kansalaisille. Ylen kautta se ei enää onnistu.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ei kelvannut Huhtasaaren kannattajille Ylen vaalitentti eikä Maikkarin? Mistä nyt saataisiin sellainen Huhtasaaren tenttaus joka perussuomalaisillekin kävisi? Tenttaajat PS:n puoluelehdestä, kysymykset etukäteen Lauralle pureksittaviksi, kysymysten alue rajattu maahanmuuttaneisiin "loisiin" ja EU:n pahuuteen, mutta ennenkaikkea rukousaamiaisten yksityiskohtiin ja Lauran vaihto-oppilasvuoden muisteluun?

Olen katsonut vaalitenttejä, niin Ylen kuin Maikkarin ja kyllä molemmissa on kaikkia ehdokkaita pantu lujille, kuten kuuluukin. Kaikki ehdokkaat eivät vain ryhdy kirkumaan falsetissa, jos kysymykset eivät miellytä. Ottakoon Laura oppia vaikkapa Matti Vanhasesta. En äänestäisi Mattia, mutta äijä ei hermostu mistään, ei vaikka kysyttäisiin uuniperunoista ja tuppeensahatuista laudoista :).

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #39

Kyllä tuollainen tentti saadaan aikaan, mutta mistä sille saisi katsojia?

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Valtamedian agenda: Estää ”väärien” pressaehdokkaiden menestyminen tai valinta

Pekka Haavisto -ilmiö ei toistu nyt käytävissä presidentinvaaleissa, koska tällä kertaa Haavistoon mieltyneiden äänestäjien tärkein motiivi on estää ”väärien” ehdokkaiden valinta.

”Vääriä ehdokkaita” ovat ennen kaikkea Laura Huhtasaari ja Paavo Väyrynen. Jos jommankumman kannatus yltyy vielä ennen vaaleja tulevissa gallupeissa selkeästi nousemaan, jotkut Haaviston nyky-kannattajista (noin 11 %) saattavat siirtyä varmuuden vuoksi äänestämään Sauli Niinistöä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/239471-arvio-tama...

Valtamedia vaikenee Laura Huhtasaaren saamasta suosiosta.

Itkupotkuraivareiden (joita media on saanut populismista) sijaan pyritään vähättelemään ja ”tytöttelemään” Lauraa.

Kuusi vuotta sitten oli Pekka Haavisto -ilmiö. Media kertoi kuinka suosittu hän oli ja teki aiheesta myönteisiä juttuja. Sen seurauksena Haaviston kannatus vain nousi. Nyt Haavisto-ilmiötä ei ole syntynyt, sillä kuplasta ovat ilmat pihalla.

Medioilla on erilaisia vaalikoneita. Kansa on vastannut niihin ahkerasti myös näissä vaaleissa, sillä ihan oikeasti halutaan verrata omia näkemyksiä ehdokkaiden näkemyksiin. Ei haluta jäädä median muodostaman yksipuolisen mielikuvan varaan.

Normaalisti vaalikoneiden vastauksista on tehty runsaasti juttuja. Nyt ei juurikaan, sillä vaalikoneiden antama tieto ei käy yksiin median luoman mielikuvan kanssa. Ei sovi kertoa, että Laura Huhtasaari on ylivoimainen ykkönen.

Peräti noin 40 prosenttia ajattelee asioista lähinnä samalla tavalla kuin Huhtasaari.

Normaalisti tuollainen tieto olisi iso uutinen. Television punavihreä ajankohtaistoimitus raahaisi kameran eteen samanmielisiä päivystäviä dosentteja, jotka pohtisivat juurta jaksaen asian merkitystä.

Esimerkiksi Yle on hiirenhiljaa.

https://blogit.kansalainen.fi/huhtasaari-halutaan-...

Vaikuttaa ihan siltä, että valtamedialla olisi epävirallinen ”salaliitto” eli saada ”väärät” ehdokkaat Huhtasaari ja Väyrynen huonoon valoon äänestäjien silmissä.

Tämä tietysti siksi, että ”oikea ehdokas” Sauli Niinistön ”sädekehä” loistaisi entistä kirkkaammin.

TÄÄLLÄ lisää tästä kansallisesta ”salaliitosta” ja siitä miten journalismia käytetään disinformaatioon, manipulointiin ja propagandaan:

https://www.tapionajatukset.com/27613

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Otin kopin tästä IS-jutusta:

https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-200000...

–Naispresidentti (Halonen) vei Suomen Ottawan sopimukseen, joka kieltää maamiinat. Tämä naispresidentti (Huhtasaari) haluaa irtautua Ottawan sopimuksesta. Me otetaan maamiinat takaisin!

Ei se nyt ihan noin mene: Ottawan sopimus on ja pitää!

Puolustusministeri Jussi Niinistö on myöntänyt, että (kiellettyjen) maamiinojen korvaamiseksi on testattu ”hyppymiinoja”, jotka ovat etäräjäytettäviä. Tämä tarkoittaa sitä, että ne tarvittaessa etäohjataan ilmaan, jossa ne räjähtävät ja tuhoavat kohteensa ylhäältäpäin.

Muita tukevia järjestelmiä on myös olemassa: Vastatykistö, joka kohdistaa tulensa välittömästi koordinaatteihin josta on tulitettu ja tuhoaa kohteen ilman että se ehtii liikkua. Ilmasta ja maasta ammuttavat ohjukset ovat tietenkin käytössä tarvittaessa. Kuten myös raketinheittimet ja mahdollisesti myös rypälepommijärjestelmät.

Joten ”Ottawan miinoja” ei ole tarvis haikailla!

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Otetaan nyt vuorostaan kiinni Paavo Väyrysestä, toisesta valtamedian ja äänestäjien sorsimasta ehdokkaasta:

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/vayr...

Väyrysen mielipiteellä on vankka pohja, jota tutkitaan!

Olen itsekin tekemässä meta-tutkimusta Ukrainan kriisistä (aluksi vuodet 2014-2016), joten kiinnostus vaaleja kohti vain lisääntyy Väyrysen ulostulolla, vai mitä sanotte te äänestäjät?

Kiinnostus tähän aiheeseen kohdistuu tietysti UKR-korruption ”korjaajaan” , ”suklaakuningas” Petro Poroshenkon arroganttiseen ja ”oligarkkimaiseen” poliittiseen ymmärtämättömyyteen.

Alustavia juttujani Ukrainasta voi lukea vaikkapa näistä linkeistä:

https://www.tapionajatukset.com/131

https://www.tapionajatukset.com/162

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen Vastaus kommenttiin #19

Ratkaisu Ukrainan kriisiin?

Otetaan nyt ihan rauhallisesti ja luetaan, mitä Paavolla on asiaa:

Tiedotusilmapiiri on Suomessa järkyttävän yksipuolinen. Se myötäilee
Yhdysvaltain oikeistopiirien propagandaa.

Olennaista on nyt se, että Suomen tulee auttaa ratkaisun saamisessa Ukrainan kriisiin. Yksi mahdollisuus on, että antaisimme Ukrainalle apua sellaisen perustuslain laatimiseen, joka tarjoaa Donbassin alueelle riittävän autonomian.

KOMMENTTI

UKR-pressa Poroshenko ei suostu neuvottelemaan separatistien kanssa tai mistään järkevästä ehdotuksesta tai perustuslain muutoksesta. Hän on kiinnostunut vain omasta vallastaan ja omaisuutensa säilyttämisestä/lisäämisestä.

Tällainen pressa on vaarallinen: Omalle maalleen!

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2492...

https://www.paavovayrynen.fi/2014/12/29/tosiasiat-...

Keskustelua Väyrysen UKR-jutusta (Eräs tw):

https://twitter.com/THUotila/status/95357846192643...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Vastatykistötoimintaa on ollut niin kauan, kuin tykistöäkin. Jos taas tarkoitit vastatykistötutkaa, joita Suomella on ollut 1976 lähtien, niin niitä tosiaan ollaan modernisoimassa, mutta mistään uudesta asejärjestelmästä tai keksinnöstä ei ole kyse.

Hyppymiinat olivat hyvin laajasti käytössä toisen maailmansodan aikana. Miinojen etälaukaisukin on jo hyvin vanha keksintö.

Myös kuorma-ammukset (rypälepommit) ovat olleet käytössä vuosikymmeniä, kuten maasta maahan raketit/ohjuksetkin.

Mikä on siis se uusi asejärjestelmä, joka pystyy korvaamaan jalkaväkimiinat?

Yhdysvaltojen puolustusbudjetti on n. 600 miljardia dollaria, mutta häivehävittäjistä ja risteilyohjuksista huolimatta hekin käyttävät edelleen jalkaväkimiinoja, koska yhtä tehokasta järjestelmää ei ole tilalle onnistuttu kehittämään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaikeaa, niin vaikeaa.

Ei löydy eräille lainkaan sellaista kanavaa ja mediaa, mikä olisi tasapuolinen ja hyvä.

Mä suosittelen pikkukakkosta, se ei petä koskaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Nukkumatti illan tullen heittää unihiekkaa, päivän leikit aika lopettaa on."

Usein iltaisin tuntuu siltä, että Petteri ei malta ajoissa lopettaa päivän persu-leikkejä ja mennä tuutimaan , vaikka unihiekka jo kirveltääkin silmissä :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Just näin, ensin ehti Petteri saamaan annoksen "huumetta" kurittamalla sanansäilällä Lauraa ja persuja, ja nyt odotan vielä sitä toistakin henkilöä tähän halpaan iloon täysillä mukaan...Se joku Mäkinen? - On muuten vielä ilkeämpi persuille kuin konsanaan Petteri:) Miksiköhän toisilla onki aina tarve ilkeillä sopivan kohteen ilmestyessä paikalle?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ja kaikella tällä pohjustetaan vaalien jälkeistä olotilaa, jolloin alkaa masennus ja valitus, että valtavalesuvakkikommarimedia vesitti Huhtasaaren presidenttihaaveet.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Siis : jos oma ehdokas esiintyy huonosti, on taitamaton ja tietämätön ja häviää vaalit, se on salaliitto.
Mutta jos hän voittaa vaalit, se on demokratiaa.

Jos oma ehdokas voittaa vaalit ja tietämättömyydessään ja taitamattomuudessan sotkee maan asiat,
se on hyväksyttävä, koska se on demokratiaa.
Jos vastaehdokas voittaa vaalit ja sotkee maan asiat, se on salaliitto.

Se on salaliitto, vaikka hän hoitaisi maan asioita loistavasti !

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Katselin ohjelman. Ainoa henkilö joka nosti äänensä falsettiin huutamalla kaiken päälle oli Huhtasaari.

" Kun järki loppuu, huuto alkaa" !

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se nyt ihan falsetissa ollut, mutta TV:n ääntä joutui vaimentamaan kun Huhtasaari kailotti.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Ilkka, olen kyllä eri mieltä. Ja myös toimittajien kielenkäyttöön tulee kiinnittää huomiota!

Mutta katsokaa itse ja päätelkää, miten tentti meni. Ja jättäkää ne värilasit pois.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/huhta...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Katsoin ja ihmettelin, miksi Huhtasaari puhui pariinkiin otteeseen "niistä," kun puhe oli maahanmuuttajista. Kysymys ei ole eläimistä!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Turussa koirasta käytetään sanaa hän ja ihmisestä sanaa se.

Ainakaan turkulaisten korvaan ei Huhtasaaren kielenkäyttö siten särähtänyt.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

"Katsoin ja ihmettelin, miksi Huhtasaari puhui pariinkiin otteeseen "niistä," kun puhe oli maahanmuuttajista."

Jouni tutustuu aiheeseen tuolta:

http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&ai...

"Suomen kielessä on monia piirteitä, joissa normitettu kirjakieli ja arkinen puhekieli ovat eri kannoilla. Yksi esimerkki tästä on 3. persoonan pronomineissa ilmenevä vaihtelu: jos on kyse asiatyylisestä tekstistä, kirjoitetaan hän laulaa ja he soittavat, mutta arkipuheessaan useimmat käyttävät muotoja se laulaa ja ne soittaa."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eli keskustelussa jossa osallistujat teitittelevät, on kuitenkin asiallista viitata maahanmuuttajiin ”niillä”. Ei kai tuo paljon tuosta voi selvemmäksi tulla.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Itse en koe olevan sen paremmin voittaja kuin häviäjäkään, kun Saulista tulee Presidentti. Tälle asialle kun ei pysty kukaan mitään, ei Pekka, Laura, Paavo ja etenkään kukaan muu. Toinen kierros voi sentäs tulla, mutta sitten se onkin jo selvä.

Mutta ei se oikeuta toimittajien tekemään noin paskaa tenttiä. Jos joku ei nää sitä huonoutta, niin sit täytyy olla Laura tai Persu vihaaja henkeen ja vereen. Mikään muu syy ei voi olla päivän selvällä asialla. Toimittajilla , ainakin naistoimittajalla oli selkeästi jotain henkilökohtaista Lauraa kohtaa ja sen takia se saatto niin farssiksi mennäkkin. Katsokaa vaikka uudelleen ja seuratkaa naistoimittajan ilmeitä ja eleitä. Kyllä te pystytte kun oikeasti haluatte ;)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kristian: "Toimittajilla , ainakin naistoimittajalla oli selkeästi jotain henkilökohtaista Lauraa kohtaa ja sen takia se saattoi niin farssiksi mennäkkin."

Minä olen alkanut epäillä vähän samaa syytä, naiset osaavat kyllä olla toisilleen varsin ilkeitä, jos sille päälle sattuvat. En ole kyllä koskaan nähnyt Lauraa luonnossa, mutta kuvista päätellen hän on tosi nätti. - Nuo iloisesti ja ystävällisesti tuikkivat silmätkään eivät ole kokonaisuutta muuta kuin enintään lisäämässä.

Voin kuvitella kuinka koko Laura - paketin kokonaisuus ärsyttävät monia, niin miehiä kuin naisiakin. ("Luulee vielä olevansa parempi ja fiksumpi kuin minä? Presidenttiehdokas, peruskoulunopettaja, lääkärin vaimo, ja uskovainen maailmaa nähnyt porvari - miten se voi olla parempi kuin minä? Krääk, krääk...pannaan se matalaksi nyt ihan porukalla, niinhän media ja nettikansa nyt toimii...miksi en minäkin liittyisi samaan yhteiseen kuoroon?" :) Voittajan puolella on aina kiva olla!

On tässä jo muutenkin tätä yleistä koulukiusaamistyyppistä suukopua ollut jo pitkään ja nyt on vain kohde vaihtunut yhteen naisihmiseen, joka urhoollisesti hymyillen yrittää torjua hyökkäyksiä. Siinä hän kyllä onnistuu harvinaisen hyvin, moni muu nainen olisi tuossa paikassa jo pillahtanut itkuun monta kertaa. Siinä mielessä hänessä on kyllä presidenttiainesta, että käy taistoon pysty päin, vaikka tietääkin ettei voittoon ole mahdollisuuksia.

En äänestä persuja, enkä äänestä Huhtasaarta, mutta myötätuntoni hän kyllä saa täysin!

Väistämättä tulee mieleen erään filosofin lause: "On ihmisiä jotka ovat itse niin onnettomia elämäänsä, etteivät pysty tuntemaan enää muuta tunnetta, kuin vahingoniloa toisten satuttamisesta".

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Hyvin Kaija kirjoitit. En minäkään mikään Laura fani ole, mutta jotenkin tuo koulukiusaamistyyli ei vaan mun oikeamieliseen aatteeseen uppoa. Mä luulen, että Laura tulee samaan symppis ääniä enenmmän kuin yhden tai kahden. Ja tavallaan se on oikein.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"naiset osaavat kyllä olla toisilleen varsin ilkeitä, jos sille päälle sattuvat."

Kaija, Kyllönen tuli eilen hyvin toimeen haastattelussaan, ja eiköhän se että Huhtasaari ei tullut johdu hyökkäävästä tyylistään. Huhtasaaren lauseet alkavat usein sanalla MINÄ, ja tyyliin minä olen aina oikeassa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niin ärsyttäviä välillä nuo toimittajat.. joissain tilanteissa oli hyvä kun painostivat mutta sitten esim. Passitarkastuksien kohdalla.. ja uskon asioissa jne... Ja lopettivat aiheen kätevästi kun Huhtasaari otti puheeksi meidän surkeassa tilassa olevan oikeusistuimet.. ärsyttävää!!!

Pekka Iiskonmaki

Miestoimittajalla oli kaiketi kankkunen ja naistoimittaja ei osannut suomen kieltä.

Toimittajien puolesta tunsin myätähäpeetä.

Missä on viesti numero 1?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Oikeassa olet Pekka, sillä katson parhaillaan uudestaan tuota tenttiä uusintana kolmoselta ja naistoimittaja ei todellakaan osaa suomea, kun kysymyksetkin tulevat kuin ulkoaopittuna ulkolukuna. Hän on tosin ollut vasta ehkä kuukauden toimittajana ja olen usein ihmetellyt hänen tekemiään haastatteluja jo paljon aikaisemminkin. Myötähäpeä lienee taas paras sana, mutta se ei ole hänen vikansa, vaan työhönottajan eli valitsijoiden moka.

Jyrki Tikkakoski

Kuinka sokea tai mitään ymmärtämätön hölmö pitää olla jos ei kykene näkemään toimittajien käytösten muuttumista eri ehdokkaiden kanssa?
Nyt vetäistiin kyllä minut äänestys ikäisenä ( 39v ) olon pohjat tällä MTV:n haastattelulla. Ei ole ennen tuollaista reality sontaa näkynyt. Jopa YLE:n päälle mäkättäjä oli asiallisempi.
Parasta ohjelmassa oli sen antonian ilmeet joilla hän kertoi ajatuksensa Huhtasaaresta erittäin selvästi.
Nämä toimittajat ovat täytyneet katsella samaa pikku kakkosta politiikan ohjelmana kuin eräs kirjoittaja täällä jo kehui. Nämä ohjelmassa esitetyt kysymykset kertovat todellisesta ammattitaidon puutteesta ja voiko joku tosissaan väittää, että muut ehdokkaat saavat samaa kohtelua?
Toimittajien toteamuksia ja kysymyksiä MTV:n tentistä:
- Olet tuollainen nuori tyttö.
- Olet inhokkigalluppien kärjessä.
- Pidättekö äänestäjiä hölmöinä?
- Onko tämäkin vain julkisuustemppu?
- Tämähän on äänestäjien huijaamista.
- Etkö voisi nyt suoraan sanoa, että tuo on ihan tyhmä ehdotus?
- Tuo on populismia ja vastuutonta puhetta.
- Teillä ei ole mitään ulko- ja puolustuspolitiikan kokemusta, pyrittekö väärään tehtävään?
- Onko tämä taas äänestäjien harhauttamista?
- Ette pysty presidenttinä tuota tekemään, mennään eteenpäin.
- Haluatte siis hankaloittaa suomalaisten elämää?
- Tuohan on tyhmä idea.
MTV:llä ammattilaiset ilmeisesti kuvittelevat, että ehdokkaat lupaavat toteuttaa muutakin kuin oman linjansa?
Vaikka media yrittää peitellä, niin Huhtasaari on vaalikoneissa ehdoton suosikki, kuten on myös suoraan kansalaisille esitetyissä kyselyissäkin. Ja sehän jo näkyy kokoomushattaraa ja punavihreää kuplaa huolestuttavan.
Kun äänestäjät vievätkin vaalikoneiden tulokset mukanaan äänestyskoppiin, niin "stadin eliitti" ja suurpääoma saakin haistaa kansalaisilta pitkät.

Pekka Iiskonmaki

Tytöttely presidenttiehdokkaasta kertoo laskuhumalasta.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

On kyllä melkoiset erot toimittelijoiden tavassa tentata eri vaaliehdokkaita. Laura näyttäisi olevan ”vapaata riistaa” joka suhteessa. Päälle puhuminen ja kesken vastauksien ”hyppääminen” jo seuraavaan kysymykseen osoittaa huonoa ammattitaitoa, tai tietoista halveksuntaa. Toivon, että kyse olisi vain ammattitaidottomuudesta eikä typeryydestä.

Nilsin kohdalla vastaavaa ei tapahtunut. Keskustelu oli rentoa ja tentattavan mielipiteet saivat tilaa ja ymmärrystä toimittelijoilta yllin kyllin.

Lauraa on lupa lyödä kuin ”vierasta sikaa”, koska...

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Onneksi tämä tentti on tallennettu jälkipolville.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Vain Ylen Kirsi Heikel ylsi yhtä alhaiselle tasolle kuin nyt nämä MTV:n toimittajat. Mielenkiintoista se että haastateltavana oli molemmissa juuri Huhtasaari. Näistä MTV:n toimittajista Kallionpää mumisee ettei puheesta saa mitään selvää. Naistoimittajaa en muista aikaisemmin nähneeni. Saisi pysyä poissa huutamasta haastateltavan päälle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ainakaan EU:sta ei haluta keskustelua ja mitä presidentin valtaoikeuksiin tulee niin eihän näitä edes ole koska Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka päätetään EU:n komissiossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset