KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Ikävä Soinivaaraa

Kun katselee nykyvihreiden menoa, niin kyllä Osmo Soinivaaraa tulee ikävä. Soinivaaran aikana vihreät oli kunnioitettava puolue, joka tälläsen perusjantterin silmissä ( silloin jopa nuoren) oli vähän sellanen hihhuli porukka. Mutta vaikka vähän hihhuleita olikin, niin asia jota ajoivat oli kunnioitettava.

Nyt vihreille vihreät arvot on toissijainen aate, nykyään keskitytään monikansallistamaan koko eurooppa. Ja tästä syystä pitkin Eurooppaa tuntuu vihreiden kannatus laskevan kuin härän häntä. 

Jollain tietysti toiminta kulminoituu siihen, että kun esim. 2015 pakolaisaallon alkaessa otettiin se kanta, että tulijat on oikeasti hätää kärsiviä. Nyt on kuitenkin huomattu se todellinen laita, mutta sitä ei voi kun lipsauksissa myöntää. Eihän sitä voi myöntää, kun se kertoisi juuri sen, että tuli huudeltua suu vaahdossa seuraamatta asiaa yhtään. Se on aika paha ongelma jos ajatellaan muitakin päätettäviä asioita. Jos jyrkkä kanta otetaan heti, niin miten siitä voi perääntyä. 

Muillakin puolueilla aika ajoin tuntuu olevan samaa ongelmaa, että ajetaan itsensä nurkkaan, ottamalla alussa liian kärkkäästi kantaa johonkin asiaan. Ja puolueen kärkimiehet ei tunnu malttavan olla heti komentoimatta. Sit vetästään ankka suusta ja jälkikäteen selitellään asiaa. Näinhän kävi lentokone jupakassakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Vuonna 2015 vihreät olivat oppositiossa, ei heillä ollut osaa eikä arpaa.

Sen sijaan perussuomalaiset olivat, niin olivat myös auki rajat.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Minä tulkitsin blogistia niin, että viimeisessä kappaleessa hän puhuu siitä miten Persuilla on sama ongelma kuin Vihreillä. Olen nimittäin sama amieltä, että molemmat puolueet kärsivät blogistin esiintuomasta ongelmasta, eli tiukan ja ehdottoman kannan muodostamisesta ilman kannanmuodostukseen rittävää tietoa ja sitä seuraavasta kyvyttömyydestään muokata kantaansa tiedon lisääntyessä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Tuossa blogissa vihreät ja 2015 vuosiluku ei ole sidoksissa toisiinsa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sukunimi on Soininvaara. Pidin itseäni varsin soininvaaralaisena kunnes Ode keksi innostua Helsingin gryndaamisesta. Se viimeinen niitti oli täysin typerä idea kaupunkibulevardeista, joilla voisi parhaiten sotkea Helsingin auto- ja bussiliikenteen. Minulla ei enää ole Odea ikävä.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Soininvaaralla oli erittäin kunnianhimoinen tavoite yhdistää sosiaaliturva ja osa-aikatyö.

Todellakin toivoin että hän olisi onnistunut, mutta ay-mafia osoittautui liian vahvaksi.

Ay-mafia kun tietää parhaiten kuka saa käydä töissä ja millä ehdoilla. Nyt pahaa pelkään, että demarit voittavat seuraavat vaalit ja kaikki uudistukset perutaan ja palataan 70-luvun kähmintään ja suhmurointiin. Siinä sak ja sen apulaiset sdp ovat parhaimmillaan.

Risto Koivula

Pilastokeskuksen Soininvaarakaan ei kuitenkaan TILASTOISTA ymmärrä enempää kui sika Pohjantähdestä - tai ei ainakaan ole ymmärtävinään...

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/al-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset