KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Kouvolan luottamuspaikka jako on Peestä.

Oletko kaunis? Vai kenties ruma, laiha, lihava, ärsyttävä, kiva, narsisti tai jopa empaattinen? Onko nämä kriteerit joilla poliittiset luottamuspaikat jaetaan?

Kyllä minun mielestä tärkeintä olisi osaaminen ja alan ymmärtäminen.

Olen erittäin huolestunut millä tavalla kyseisiä pestejä Kouvolassa jaellaan.

 

Hyvänä esimerkkinä tämä, kun haettiin jätepoliittisen ohjelman ohjausryhmään jäseniä:

Itse olin ehdolla, koska kierrätysalan ammattilaisena koin, että minulla olisi siinä ryhmässä annettavaa.

En ole, enkä koskaan aio pyrkiä esim. soteen liittyvään ohjausryhmään, koska minulla ei siihen alaan ole riittävää tartuntapintaa.

Mutta oman alan, jota 17 vuotta olen “opetellut” koin, että minulla olisi asialle annettavaa.

 

Jäseniksi haettiin neljää, ehdokkaita oli 5. Henkilökohtaisesti olin ainoa, jolla minun tietojeni mukaan on alasta edes jotain kokemusta. Yllätys yllätys, en tullut valituksi.

Valituksi tuli mm. 3 kokouksessa mukana ja äänestämässä ollutta henkilöä.

Tietojeni mukaan yksi olisi jopa ehdokkuudesta luopunut, kun ajatteli että olisin ollut pestiin sopivampi. Mutta “isot” pojat ja tytöt kielsivät.

 

Tässä puolentoista vuoden valtuustokauden aikana näitä valintoja pelkkien poliittisten voimasuhteiden perusteella on jo aivan liikaa, että voisin pitää enää suutani kiinni. Se ryhmä joka saa ääniä eniten vaaleissa, tietysti saa eniten paikkojakin. Mutta suhteellisen äänitavan mukaan laskettuna ne paikat pitäösi vaalituloksen mukaan jakaa. Moni vanhakaan valtuutettu, ei oikein ole kärryllä koko suhteellisesta laskenta tavasta.

 

Toivottavasti kyseiset valituksi tulleet ei ota ihan koko herneenpalkoa sieraimiin, koska vikahan ei ole heidän, vaan järjestelmän.

Järjestelmän, jonka ovat kehittäneet ja ylläpitävät isot ryhmät.

Koska heidän intresseissäänhän on saada moninkertainen luottamuspaikkamäärä suhteessa vaalitulokseen. Tällä varmistetaan, että paikkoja voidaan jakaa kaikille vaaleissa mukana olleille ja tällä tavoin heidät sidotaan tuleviin koitoksiin.

 

Mutta vanha sanontahan on: Ahneella on p...mainen loppu. Toivottavasti demokratia ja taitavuus olisi jatkossa se joka paikat ratkaisee.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit ()

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos. Pidin. "Kohtalotoveri", yli 10 v. "odotusaika" joka ei vielä ole heidänpuoleltaan toteutunut, vaikka lupasivat ottaa minuun yhteyttä. Kyseessä, Yle. Terveisin Lasse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset