KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Ilmastoraportti

Maanantaina julkaistusta ilmastoraportista olen aivan samaa mieltä, että asialle on jotain tehtävä. Mutta siitä olen eri mieltä, että suomalainen veronmaksaja joutuu ahtaalle. Jokainen tietää, että toimenpiteet joita aiotaan tehdä, on ensinnäkin tasavero tyyppisiä. Eli, ne joilla rahat on tiukilla ennestään, ovat sitten kohta todella hätää kärsimässä. Toinen asia on, ettei kyseisillä toimenpiteillä saada kuin hyvä mieli niille joilla ei ole taloudellisia huolia. Tämä koskee niin ihmisiä, kuin yrityksiäkin.

 

Tärkeämpää olisi laittaa painetta niihin maihin joissa eniten saastutetaan. Olisi paljon oikeudenmukaisempaa laittaa tullia tai pakotteita kyseisiin maihin. On niitä pakotteita laitettu vähäpätöisemmilläkin syillä.

 

Asiaa voitaisiin korjata myös sillä, että satsataan ilmansaasteita vähentävään teknologiaan ja niihin kohdistuviin verohelpotuksiin. Tutkimukseen ja teknologiaan satsaamalla saadaan myös työllisyyttä nostettua.

 

Suomalainen ei voi olla se jota rankastaan. Ja jos rankaistaan, niin se rankaisu pitää kohdistua kerskakulutukseen. Me jokainen voidaan miettiä tarviiko se taulutelevisio tai auto uusia niin usein. Ja voisimmeko ostaa sittenkin laadukkaampia työkaluja ym. joita ei tarvitse kannella kauppaan takaisin takuulappu kourassa joka viikko.  

 

Jos parannus on vain suomalaisista kiinni, niin sitten on peli menetetty aikaa sitten. Kun Saksakin ajoi ydinvoiman alas ja korvaa sen hiilellä.

 

Osallistuin pari vuotta sitten Intiassa järjestettyyn Riksha Ralliin. Ajokkina siellä oli ns. mopo riksha, joita Intiassa on kymmeniä miljoonia. Nämä Rikshat käyttävät polttoaineena 2-tahti bensaa ja painavat 300kg. Niiden kulutus kuitenkin oli 10 litraa/ 100km. Mopo Rikshalla tuli ajettua 1500km kantaväestön seassa, näkemättä turisteja lainkaan. Sen reissun jälkeen tulin siihen päätökseen, etten mene siihen maahan enää koskaan. Se välinpitämättömyys luontoa kohtaan oli niin järkyttävä, että sen jälkeen viimeistään tajusin, että meistä suomalaisista ei ole edes esimerkiksi ko. maan kansalle. Ketään ei kiinnosta huolehtia alueesta, vaikka siitä saisi rahaa. Me voidaan täällä patsastella esimerkkinä, mutta se patsastelu ei ketään kiinnosta vaikka kuinka pönötettäs nännit pystyssä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tarttis ihan ekaks erottaa saastuttaminen ja co2 toisistaan. Meillä on saasteet saatu kuriin jo vuosikymmeniä sitten, co2 taas ei ole saaste.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Oleellinen kysymys IPCC:n raportista on, missä ovat 80 miljoonaisen kivihiiltä tupruttelevan ja ydinvoimasta eroon pyrkivän autobahn-Saksan hiilinielut ?

Saman kokoisella 5 miljoonaisella mopoautoilevalla Suomella on sentään soita ja metsiä hiilivarastoina.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Professori kummeksuu Suomen ilmastokeskustelua: ”Suomi on yksi siitä kourallisesta maita, jotka ovat vähentäneet päästöjään”
Hän myös muistuttaa, että Suomen merkitys maailman CO2-päästöjen lähteenä on erittäin pieni.
– Fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuvat maailman CO2-päästöt ovat noin 32 gigatonnia. Suomen osuus siitä on 0,14 prosenttia eli runsaan promillen luokkaa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/fa049a6e-927f-...

Pekka Aalto

Valitettavasti vaan juuri tuo asenne, eihän meidän tarvi tehdä mitään mutta jonkun toisen, varmistaa sen että kukaan ei tee mitään. Saksa löytää syylliseksi Intian, Intia Kiinan, Kiina Saksan. Sen takia on kansainväliset sopimukset, joissa kaikki tasapuolisesti tekevät jotakin. Joo, ja helppo on viisastella mistä voisi luopua. Ehkä tärkeimmät asiat suomalaisille ovat metsien hakkuille yläraja ja lentomatkustamisen hillintä. Jälkimmäinen on vaikeampi, koska se on ehdottomasti paras ja helpoin nopean matkustamisen muoto.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Kaikkien pitää tehdä, se on se tärkein pointti. Ei vain suomalaiset, kun ei meillä ole siihen varaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset