KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Irtisanomislaki teatteri

On tää taas aikamoista teatteria jota demarit ja hallitus, tai oikeastaan Kokoomus taas harrastaa. Tapellaan ihan mitättömistä asioista.

 

Tulee irtisanomislaki tai ei, niin sillä ei juurikaan ole mitään merkitystä. Moni yrittäjä on sanonut, että tuo on niin pieni asia, ettei sen takia ruveta ketään palkkaamaan. Ja näinhän se on. Tosin ei se missään nimessä haittaakaan.

Mutta ei se kyllä juurikaan mitään merkitse edes työntekijä -puolellakaan. Kukaan hommansa hyvin hoitava ei pois joudu näillä perusteilla. Kyllä kunnolla hommansa hoitavat joutuu ulos jostain muusta, kuin pärstäkertoimen takia. Ja ne, jotka tämän lain voimaantulon takia joutuisi kärsimään, on niin pieni porukka, ettei sillä ole mitään merkitystä kansantaloudellisesti.

Kokoomus ja demarit nyt vaan kosiskelee omia äänestäjiään. Ainoa vaan, että siitä tulee yhteiskunnalle ihan hervoton lasku. Tää on oikeasti hiekkalaatikko leikkiin verrattua toimintaa. Arvomaailma pitäis olla jossain ihan muualla kuin kannatusluvuissa.

 

Tässä tulee vielä sekin ongelma, että jollei tämä ole sovittua teatteria, niin demareilla ja Kokoomuksella ei ole mitään mahdollisuutta muodostaa yhteistä hallitusta. Tämä riita on huomattavasti isompi, kuin se arvopohja -lässytys, joka on suunnattu Perussuomalaisiin.

No tuo sovittu teatterihan tässä voi olla kyseessä, joka on vaan karannut lapasesta ja pahasti.

 

Herää vaan tällaisen toiminnan jälkeen kysymys: Kuinka uskottavia nyky politiikot on?

Ja onko millään muulla kuin puolueen kannatuksella mitään merkitystä?

 

Minua ainakin hävettäisi tällä hetkellä olla noiden puolueiden kansanedustaja

 

Ps. Niin kyllähän se Sinistenkin mies siellä häärää, mutta sehän tekee niin kuin isot pojat käskee.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Arvomaailma pitäis olla jossain ihan muualla kuin kannatusluvuissa.

Kiitos tästä, ja kirjoituksesta kokonaisuudessaan.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Toivotan sinulle Sheikki ihan vilpittömästi menestystä vaaleissa. Ja jopa kansanedustajan paikkaan asti. Vasta sitten näet itse miten vaikeaa tai helppoa on olla siinä työssä. Sitä ennen se on vain arvailua, kuten se oli itsellänikin.

Ja jos ihan hallitukseen joskus pääsette, niin viisautta vielä enemmän. Mutta sitä ennen kannattaa pohtia riittääkö kantti todella niihin päätöksiin joita tullaan jatkossa vaatimaan. Jollei riitä, oppositiossa on turvallisinta.

Ja jos viittaat tuolla Sinisten miehellä minuun, niin luulo ei ole tiedon väärti.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Kiitos kannatuksesta. Kantti riittää, se että mielyttääkö se muita läsnäolijoita en tiedä. Mutta linjani aion pitää, vaikka sitten joutuisin sinne komeroon.
Päätöksen teko tyyliä pitää koittaa muuttaa, vaikka sitten mies kerrallaan. Nykyinen tyyli ei ole oikeasti kenenkään etu. Kuntatason yhteistyömallia tulisi saada myös tuonne tolppataloonkin. Tosin on siellä kuntatasollakin korjattavaa.

Ja tuosta luulosta kommentoin sen verran, että eihän tilanne itsesi aiheuttama niinkään ole, vaan Timon. 2011 hallitukseen meno olisi ollut oikea ratkaisu, 2015 joutui Timonkin selkä joustamaan aikalailla.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#3 Paikalla olleena ja asiasta yhtenä päättäneenä totean, että 2011 ei oltu valmiita. Ei vaikka olisi saatu erivapauksia hallituksessa parin äänestyksen verran. Timo ei sitä päättänyt vaan eduskuntaryhmän kanta.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #5

Mutta rehellisesti, eikö sittenkin olisi pitänyt mennä?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Millä nimellä muuten voisi kutsua näitä jo parisen vkoa sitten alkaneita ns. 'mielenilmauksia', joita jatketaan, kunnes mielenilmauksen kohde mieltä osoittavien mielen mukaisesti toimii?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Vellulta mielenkiintoinen heitto. Mutta ei siinä mitään, lukitaan vastaus.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Äänestäisin sellaista poliitikkoa/puoluetta joka olisi valmis remppaamaan järjestelmän siihen kuntoon ettei valehtelu ja kikkailu olisi hyväksyttävää, nämä on syönyt uskottavuuden nyky poliitiikasta.

Milloin on miehiä takakontissa, kerrotaan/lupaillaan yhtä mutta tehdään toista.

Sinä aikana kun olen seurannut politiikkaa niin vaaleissa on aina samat lupaukset, jotka unohtuu samantien kun paikka eduskunnassa on varma. Yksikään ehdokas ei ole leikkaamassa koulutuksesta seuraavissakaan vaaleissa, miten mahtaa käydä?

Remontin kautta sitten saada sitä oikeanlaista materiaalia eduskuntaan, jotka tietysti on edelleen vaikeiden asioden kanssa tekemisissä, mutta joilta voi uskoakkin sen että ovat kansakunnan parasta näillä teoilla hakemasssa, eikä paikkaa mukavassa virassa eläkkeeseen asti, vain koska osasi laulaa tiettyä laulua.

Tätä kautta voitaisiin ehkä myös muuttaa työtä koskevia lakeja ilman että kaikesta olisi tarvis tapella viimeiseen pisraan asti, koska kansa voisi luottaa siihen että kaikkien osapuolien oikeudet olisi tasapainossa.

Valitettavasti mätä porukka eduskunnassa antaa omalla esimerkillään mallia kansalle että on todellakin ok kusettaa minkä kerkiää, tästä sitten kärsii lopulta kaikki.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Se on just noin. En tiedä miten homma tuolla käytävillä menee, mutta joskus vois ehkä joku ottaa härkää sarvista ja edes koittaa muuttaa tuota tyyliä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jännää että Jarppa kommentoi.

Sheikki pyyhkii kyllä äänimäärissä sinisten Jarpan.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#10 Mitäs jännää siinä on?
Sen se paikka eduskuntaan ainakin vaatii. Ja ”minun” äänenihän ovat menossa muualle jo joka tapauksessa. Kyllä niillä paikka piäisi aueta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Lindström osoittanut valtiomiesainesta ja kyvykkyyttä tehdä tarvittaessa ikäviä päätöksiä (että kehut vain yllä vastaavalle Jarille, noita piirteitä arvostan), minkä vuoksi on lähinnä demokratian karuselliluonnetta kuvaavaa ja harmillista se, että noin käy.

Jarppa ei ole lähtenyt lyhytnäköiseen populismin ja ääntenkalastelun tielle. Toinen sinisistä (mahdollisesti muitakin), jonka eduskunnasta pois jättäytymistä samoista syistä harmittelen on V-M Saarakkala. Luulen kyllä ymmärtäväni heitä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

No yhtään ääntä ei ole vielä annettu ja eiköhän Jarpan menetetyt äänet jakaudu eri puolueillekkin. Veikkaan, et osa Jarpankin äänistä oli "lainassa" demareilta. Et turha tässä on henkseleitä paukutella.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

".......oikeastaan Kokoomus taas harrastaa.....". Jo tuolla edellisellä lauseesi pätkällä mitätöit tavallaan koko kirjoituksesi, sillä se kertoo minulle, että et näytä tietävän oikein itsekään, mikä tässä hiertää.

Luin kuitenkin juttusi loppuun ja huomasin, että jopa ministeri Jari Lindström on kommentoinut asiaa, mutta ei se muuta sitä tosiasiaa, että tämä on vain sinun hätäinen yrityksesi kalastella ääniä seuraavissa vaaleissa. Argumenttisi tosin ovat päin seiniä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Jos sen noin haluatt tulkita, niin ihan vapaasti. Asia sisältö on kuitenkin mielestäni aika lailla oikea. Sitä ei ihan hirveästi ole edes kiistetty.

Ja kyllähän vaaleissa mukana olevan pitää ääniä kalastella, jollei sitten ole pärjännyt urheilussa tai esiintynyt televisiossa. Eli tuo ei oikein meikäläistä ahdista.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Ei ollutkaan tarkoitus, että ahdistaa, vaan halusin ihan vain huomauttaa, että me äänestäjät olemme usein aika tarkkoja totuuksien ja epätotuuksien suhteen ja jos jo tässä vaiheessa huomaamme puutteita tällä saralla, niin se kiinnostu slopahtaa ennen kuin se on alkanutkaan. Pyri kaikin mokomin, mutta ole skarppina, sillä pienetkin asiat ovat joskus merkityksellisä. Jopa tapa, jolla asiasi esität. Onnea ja menestystä vaan.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #18

Nyt mun on kyllä pakko hieman hymyillä. Suurimpia ongelmia on juuri se, että äänestäjä ei ole tarkkoja, vaan niille tuntuu voivan leperrellä mitä satuja tahansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset