KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Nyt Li Andersson ihan oikeasti!

Haukut yrittäjiä jotka hyvää hyvyttään auttavat koululaisia tarjoamalla lakon aikana ruokaa. Vaikka kaikki olisi masinoitu moiseen suoritukseen. Niin eikös sekin olisi enemmin ihailtavaa, et hallituksen toimien takia sitten yrittäjät kuittaa haitan autamalla lapsia?

 

Totuus kuitenkin on, että siellä on liuta ihmisiä ihan oikeasti auttamisen halusta. Sitä kun oikeasti on muillakin ihmisillä kuin vain vasemmistolla. Ei empatia ole vasemmiston yksinoikeus.  Ja vaikka siellä joku olisikin esim. vaali menestyksen toivossa, niin eikö sekin olle paremp,i kuin se että lupaillaa tori teltoilla liikaa?

 

Ja eniten mua ottaa puheissasi päähän se, että teidän oma porukka oli kaikenmaailman alpakoiden kanssa viime itsenäisyyspäivänä keräämässä lapsitapahtumalla sääli pisteitä. Se vasta lasten hyväksikäyttöä olikin. Kannatasko joskus katsoa peiliin? 

 

Tuollaisen asenteen takia itse, en voi mennä auttamaan vastaavalla tavalla, koska nykypäivänä kaltaisessi ihmiset eivät kestä sitä, että Perussuomalaisella voi olla sydän paikallaan. Nyt joudun omatkin hyväntekeväisyyteni jarruttaamaan vaalien yli. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Yrittäjät ottavat ison riskin toimillaan. Ovatko selvillä eri allergioista joita lapsilla saattaa olla. Kuka ottaa vastuun jos joku lapsi sairastuu vakavasti ruuan takia?

Asiassa on monia puolia..

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Lapsellani on henkeä uhkaava pähkinäallergia. .
Jos päiväkoti- ikäisenä olisi joutunut tällaisille riskeille alttiiksi, olisi tullut taas yksi poissaolopäivä.

Näille allergioille ja kaikenlaisille säädöksille naureskellaan nyt kilpaa ja samalla ollaan tuohtuneita, kun " apu ei kelpaa".
Ei uskoisi, että naureskelijat pitävät itseään yhteiskunnan vastuuntuntoisimpana osana.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Eikö ne siellä päiväkodissa sitä tiedä?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #14

Ei välttämättä. Jos tontille tulee kovan kiihkon vallassa jos jonkin sortin innokasta "auttajaa" eikä tieto kulje, saattaa hyvinkin käydä huonosti.
Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Niin, kyllähän koululaiset käyvät esimerkiksi luokkaretkillä ja erilaisina teemapäivinä syömässä muuallakin kuin koulun ruokalassa. Vastuu allergisen lapsen ruokailusta silloin kuten tässäkin tapauksessa lienee häntä valvovalla opettajalla.

Minulle tosin kylmäsydämisenä ja moraalittomana otuksena tulee mieleen myös kysyä, että voisiko lapselle itselleen antaa mitään vastuuta syömisistään. Meinaan, mitenkäs lapsi pärjää kouluajan ulkopuolella? Eikö silloin muka tule vastaan yhtään ruokailutilannetta, missä ei ole lapsen allergioihin perehtynyttä valvojaa vieressä? Eikö ole ikinä yhtään synttäreitä, yökyläilyitä, kesäleirejä tms., missä lapsi joutuisi katsomaan itse, mitä syö?

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Yhtään ainoata ynähdystä ei yrittäjien puolelta kuulunut, kun hallitus aiemmin leikkasi työttömiltä, opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja lapsiperheiltä. Kiitoksen murinaa kuului kylläkin. Kun nyt ammattiliitot puolustavat jäsenistönsä etua, yrittäjäjärjestön kellokkaat ovat heränneet huomaamaan lasten hädän. Toiminta on niin läpinäkyvän kaksinaismoralistista, että hirvittää. Mediajulkisuutta nämä "miljonäärien tempaukset" kyllä saavat, sillä lehdistömme on puolensa valinnut ja laulaa sen lauluja kenen leipää syö.

Selvitys paljastaa: Hallituksen leikkaukset ovat kurittaneet erityisesti lapsiperheitä ...

https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&ur...

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Selvitys paljastaa: Hallituksen leikkaukset ovat kurittaneet erityisesti lapsiperheitä ."

Niin? Tarkoittaako tuo ettei yrittäjillä perheitä ja eikä lapsia?

Missähän tuo kiitoksen murina on kuulunut?

Toisaalta kyllä ay-liike on pitänyt huolen ettei hallituksilla ole mitään muuta mahdollisuutta leikauksille kuin mainitsemasi ryhmät, samaa teki jo edellinen hallitus ja tuleva tulee tekemään kokoonpanosta huolimatta, koska Suomessa on iso toimija, joka ei paljon muita keinoja anna käyttää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Heikki Jokinen

Kouluruokailulla ei ole mitään tekemistä eikä yhteyttä hallitusohjelman mukaisiin säästötoimiin budjettivajeen tasapainoittamiseksi. Kouluruokailun kustannuksista vastaavat kunnat.

Jokainen suomalainen esi- ja peruskoulun oppilas sekä lukion ja ammatillisen perusasteen opiskelija voi Suomessa nauttia maksuttoman kouluaterian.

Suomessa on tarjottu maksuton ateria kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille vuodesta 1948 lähtien. Nykyisin noin 900 000 koululaista ja opiskelijaa nauttii päivittäin maksuttoman kouluruoan. Ruokailu on olennainen osa lapsen hyvinvointia ja kasvua.

Minusta nämä lakot ovat ylimitoitettuja ja kohdistuvat juuri heikko-osaisempiin kuten lapsiin ja vanhuksiin. Kaiken lisäksi ay-pomot ovat suuressa viisaudessaan laittaneet lakkoon juuri kaikkein heikoimmin ansaitsevat naisvaltaiset alat. Eikö juuri nyt olisi ollut oikea aika tukea juuri vähävaraisten lasten päivän ainoaa lämmintä ateriaa ! Tässä on joku mieletön ay-liikkeen ajatuksenkulun ristiriitaisuus !!!! Köyhien ja vähävaraisten lapsiperheiden asialla tässä ei olla !!!

Olli Kankaanpää

Heikko-osaisempiin. Onko kyseessä salaliitto?

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Ilkka Varsio
Kouluruokailu on hieno asia ja kunniaksi Suomelle. Tässä blogissa puhutaan kuitenkin lakosta, siihen liittyvistä syistä,lakon vaikutuksista ja asiaan liittyvästä julkisesta keskustelusta. Minä kommentoin niitä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #7

Heikillä heilahtaa vellit ja puurot sekasin. LAkkohan on kok jutussa alulle paneva toimi, mutta tavallaan se ei liity Li anderssonkin kritiikkiin. Luuletteko oikeasti että siellä vain on rikkaita yrittäjiä. Se pitseriankin omistaja joka vei päiväkotiin pitsat, Ei varmasti ole rikas jos pitseriaa pitää. Ihan tavallinen ihminen ja luultavasti aika matala palkkainenkin.

Mutta Heikki on tyypillinen esimerkki yrittäjä inhoisista ihmisistä.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #8

"Lakkohan on kok jutussa alulle paneva toimi"

Ei ole, lakko on seurausta hallituksen toimille.

", Ei varmasti ole rikas jos pitseriaa pitää. Ihan tavallinen ihminen ja luultavasti aika matala palkkainenkin."

Kovasti oletuksia ilman faktan faktaa. Toki oletukset saattaa osua oikeaankin, ei siinä. Älysi kuitenkin kamerat soittaa paikalle ku niitä rasvalättyjä toimitti.

"Mutta Heikki on tyypillinen esimerkki yrittäjä inhoisista ihmisistä."

Argumentum ad hominen.

Jussi Tähkä Vastaus kommenttiin #8

Se yrittäjä ei ottanut yhteyttä päiväkotiin että kävisikö tämä heille. Ensiksi piti ottaa yhteys MTV:n toimitukseen että ovat paikalla. Tämä yrittäjä teki homman vain ilmaisen mainostuksen toivossa...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Hallitus on kurjistanut paljon muitakin kuin lapsiperheitä, eläkeläisiä, opiskelijoita, sairaita, työttömiä, kiky sopimus sopii tähän, samoin JHL:n lomarahojen leikkaus joka maksoi heille 700 miljoonaa euroa. Nämä leikkaukset näkyvät lähinnä mikro ja pienyrittäjien halussa olla palkkaamatta uusia työntekijöita.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Heikki Jokinen,,, Hallitus on leikkausten sijaan vain lisännyt menoja entisestään reilulla parilla miljardilla eurolla vuosittain ja jatkanut velkaantumista mm. tänä vuonna liki 4 miljardilla eurolla.

Olisi hyvä, jos edes hieman yritettäisiin pysytellä totuudessa trollauksen sijaan.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Totuus kuitenkin on, että siellä on liuta ihmisiä ihan oikeasti auttamisen halusta".
Miten muuten lakonmurtajat eli rikkurit omat toimensa perustelisivat ? Milloin joku sanktio osuu aina vain oikeaan kohteeseen ?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Onkos sitä lapsikin rikkuri, jos kehtaa nälkäänsä valittaa lakon aikana?

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Alkaa oikeasti tympiä nämä aivopierut tällä palstalla!

Tässä esimerkiksi lapset valittaa nälkäänsä:

"Lakkopäivästä tulikin eskarilaisten unelma: nakkisoppa keitettiin metsäretkellä - ”Pienet seikkailijat olivat innoissaan”"

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/b50b48cf-e781-4a7...

Toni Tamminen

On myös yrittäjiä, jotka haluavat "speedot jalassa" ensin median paikalle, esitelläkseen laupeuden töitään. Perussuomalaisilla kuitenkin on varmasti sydän paikallaan siitä ei ole kysymys.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset