KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Kouvolan kouluverkko, Sheikin malli

Ihan ensimmäisenä on pakko avautua tästä hirveästä kiireestä. Muutamassa kuukaudessa tehdään tällainen myllerrys. On pakko sanoa, etten usko hetkeäkään etteikö tässä taustalla olisi jotain muuta. En kuitenkaan spekuloi mitä mielessäni on liikkunut, kun siihen ei ole kättä pidempää.

Toiseksi kirjoitukseni tulee omasta päästäni, ei edustamani ryhmän. Edustamani ryhmä on kuitenkin aika pitkälti samoilla linjoilla.

 

Perustana käytän 18 koulun mallia johon lisätään;

Anjalan koulu, koska on todella epäoikeudenmukaista jos jo osittain luvattu koulu ei tulisikaan. Se kertoisi aika karua kieltä siitä, ettei Kouvolan päättäjät arvosta laita kaupunkiaan yhtään.

Sen lisäksi Elimäellä säilyisi yhtenäiskoulu, koska yhtenäiskoulun loppuminen olisi viimeinen kuolinisku myös lukiolle. Ja Elimäen tietyn alueen oppilaille tulisi kohtuuton koulumatka siinä vaiheessa kun siirrytään ylä-asteelle. Ja monissa yhteydessä muutenkin on annettu ymmärtää, että Elimäkeä markkinoidaan Hesalaisille asuinpaikkakunnaksi. Ja muutenki Elimäen kouluja puoltaa sama asia kuin Anjalan kouluja elämää pitää olla laitakuaupungillakin.

Korialle rakennetaan yhtenäiskoulu, koska Korian asúkas määrä on se joka tulevaisuudessa kasvaa, jos joku on kasvaakseen. Korian tulevat yläkoululaiset on liian iso porukka ruveta kuskaamaan Elimäelle tai muuallekaan. Asuntomessu alue lisää muutakin Korian alueen tontti kysyntää, joten oletan Koria koululaisten määrän nousevan.

Voikkaalle tehdään yhtenäiskoulu ja Kymijoen yli tehdään silta joka on osa Virtakiven tulevaa laituri/satamaa, koska joen yli on joka tapauksessa tehtävä joku silta, koska on täysin käsittämätön ajatus, että pilkanmaalaiset ei Kimolan kanavasta pääse hyötymään, kuin kiertämällä Voikkaan sillan kautta tai ostamalla veneen. Samaa siltaa käytetään siihen , että Pilkanmaan koulun oppilaat pääsee siitä yläasteelle. Pilkanmaan koulu säilyy ennallaan, mutta hallinnollisesti siirretään Voikkaan kouluun. Pilkanmaan koulu tosin jätetään kysymysmerkki kouluksi ja sen kohtalo ratkaistaan siinä vaiheessa kun koulun rakentamispäätös Voikkaalle tehdään. Eli jos koulun oppilasmäärät merkittävästi laskee, siinä vaiheessa oppilaat siirretään valmistuvaan Voikkaan yhtenäiskouluun.

Vahteron koulun lakkauttamista en ymmärrä, jos reilu 200 oppilasta käy, suhteellisen hyväkuntoisessa koulussa, niin mielestäni vain hallinnon voi siirtää Eskolanmäen koulun alaisuuteen. Sama syystä en näe Pilkan koulunkaan lakkauttamiselle mitään järkevää syytä ja se voi toimia suunnitellusti Tehtaanmäen koulun alaisuudessa.

Kaipiaisten koulun kohtalon ratkaisisin näistä viimeisenä, koska ns. kuutostien koulu olis uusista koulu hankkeista se joka viimeisenä toteutetaan ja näin ollen kaipiaisten koulun kohtalo olisi kiinni mikä kehitys oppilasmäärissä alueella kehittyy. Kaipiaisten koulua on kuitenkin vasta liki 3 miljoonalla korjattu, joten mikään kiire ei ainakaan koulun kunnon vuoksi pitäisi olla.

Jos joku kysyy mistä rahat. No sieltä samasta kassasta mistä kokouspalkkioiden korotukset, Kimolan kanava, kävelykadun ehostukset ja muut vetovoimaa lisäävät hankkeet. On ihmeellistä, että kouluverkkoa supistetaan ja haetaan säästöjä, mutta samaan aikaan voidaan työntää houkutteleviin hankkeisíin rahaa. Jatkuvasti on valtuustoaloitteita joita perustellaan muuttotappion vähentämisellä ja imagon kasvattamisella. Eikö kouluverkolla ole mukamas mitään arvoa tässä pelissä?

 

Palatakseni vielä tuohon kiireeseen. Nyt jollei olisi kauhea hoppu, olisi samalla hyvä kartoittaa päiväkotien tilanne. Nythän käy niin, että saadaan kouluverkko lyötyä lukkoon , alkaa päiväkotiverkon saneeraus. Ajan kanssa oltaisiin saatu mukaan otettua vielä jopa uimahalliverkko ym. verkot. Mutta kun on niin jumalaton kiire saada koko soppa kerralla ja nópeasti maaliin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JariEeva kuva
Jari Eeva

Kiireestä ei ole hyviä seurauksia. Tehtäisiin niin kuin sotea, niin hyvä tulee.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Muokkasin kirjoitustani, kun olin jäänyt Pilkan koulu mielipiteeni pois.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset