KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Suomeen tarvitaan virastoministeri

Vuosi vuodelta Suomen virastoista häviää maalaisjärki. Asioiden käsittelyt ruuhkautuu, kun pikkuasioista tehdään joskus todella vaikeita. Syynä ei ole virkailijat, vaan johtavat henkilöt. Ohjeistukset tehdään niin, että kukaan ei saa käyttää järkeään tipan tippaa.

 

Lehdistä saa lukea koko ajan mitä kummallisempia ratkaisuja. Tosin lehdissä olevista jutuista ei näe kolikon toista puolta, mutta helppo on ongelmat tajuta, kun näitä samantapaisia käy itselle ja tutuille.

 

Juuri olin yhteydessä kaveriin, jonka tarina alla:

 

Maanantai läks käyntiin melko hyvin. Työttömyyskassalta viesti missä kerrotaan että työttömyysetuuden maksaminen katkaistu TE-toimiston lisäselvityspyynnön vuoksi. Eli lyhykäisyydessään. Te-toimistolta tuli työtarjous 2.11 työpaikasta mitä olin hakenut jo 24.10 omatoimisesti. No puhelu yritys xxxx Tiinalle. Tiina muisti hakemukseni ja lupasi ilmoittaa TE-toimistolle että olen työpaikkaa hakenut. No Tiinapa ei muistanutkaan tätä TE-toimistolle ilmoittaa, ja Te-toimistolta tulee minulle selvityspyyntö 5.11, että miksi en ole paikkaa hakenut. Teen TE-toimistolle selvityksen netin kautta välittömästi. Tänään soitin TE-keskukseen ja kyselin että mitenhän pitkään heillä menee käsitellä lisäselvitystäni. Virkailija ilmoittaa tylysti että n.30 vuorokautta. Tuumaan virkailijalle, että hyvä homma, mulla onkin tili tyhjä. Virkailija toivottaa mukavaa päivänjatkoa, ja sanoo että koitahan pärjäillä... Olen sanaton ja rahaton…

Omia lukemattomia kokemuksia on mm. Trafilta ja ympäristöviranomaisilta, joista viimeisin hulluus oli, kun teimme ympäristötarkastusta.

Saimme moitteet siitä että olimme romuauton tankista tyhjennetyn bensan käyttäneet omassa autossa. Meidän kuulemma pitääkin maksaa entiselle Ekokemille, nykyiselle Fortumille siitä, että he tulevat hakemaan sen bensan pois ja polttavat sen Riihimäen voimalaitoksessa.

Eli me maksamme bensan polttamisesta ja sen jälkeen käymme ostamassa tilalle bensaa huoltoasemalta. Tämäkö nyt sitten on sitä ekologisuutta? Ja koko ongelma on lähtöisin siitä, että kun auto menee romutukseen, niin se bensa muuttuu auton noutohetkellä ongelmajätteeksi. Taas puuttuu se maalaisjärki. Tarkastajakin tajuaa ettei asiassa ole helmen järkeä, mutta turha siitä on varmaan edes kenellekään mainita, kun ei siitä koppia ota kukaan kuitenkaan.

Ja on sekin todella outoa, että kun haetaan esimerkiksi jotain lupaa virastolta, niin luvan mukaan pitää toimittaa liitteitä, mm. kaupparekisteriote. Eikö luulisi jo tänä päivänä järjestelmät olevan tällaisessä it -teknologian luvatussa maassa sillä tavalla, ettei virastojen tarvi pyydellä toisten virastojen papereita.

Olisikohan vihdoin aika jonkun ministeriön ottaa koppi ja ruveta perkaamaan näitä typeriä tapoja pois? Näistä pelkistä omakohtaisista kokemuksista voisi kirjoittaa kirjan, tai oikeastaan kirjasarjan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset