KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Kokoomuksen arvopohja hössötys.

Elinkeinoelämän keskusliiton järjestämässä vaalitentissä Rinne ja Orpo kertoivat, etteivät he aio hyväksyä Perussuomalaisia seuraavaan hallitukseen. Muut sentään sanoivat että on todella hämmentävää, jos tässä vaiheessa tyrmätään joku yksittäinen puolue ulos. Tosin saattaahan se olla taktinen veto, ettei Perussuomalaiset saa ylimääräistä empatiaa puolelleen.

 

Mutta etenkin Orpon todella jyrkkä asenne pistää ihmetyttämään. Tuo arvopohjasta puhuminen on silkkaa hömpötystä. Siitä kertoo edellisissä eduskuntavaaleissa mukana olleiden perussuomalaisten kelpaaminen Kokoomuksen tämän kertaiselle listalle. Samassa kaakkois-Suomen vaalipiirissä on kokoomuksen listoilla yksi perussuomalaisten kansanedustaja sekä varakansanedustaja. Molemmat on kuitenkin aatteeltaan olleet perussuomalaisia. Turunen tosin on kertonut sydämeltään olevan enemmänkin kokoomuslainen. Mutta varakansanedustaja Korpivaara on sydämeltään niin perussuomalainen kuin vain voi olla. Ja varmasti on yhtä jyrkkä kuin Halla-aho, ainakin juuri niissä kysymyksissä mistä tuo Orpo niissä arvopohja -puheissaan puhuu.

 

No molemmat on tietysti otettu mukaan, koska tíukoissa vaaleissa Rinnettä vastaan tulee saada kaikki mahdolliset äänet kerättyä, arvopohjasta välittämättä. Etenkin Korpivaaran mukaan ottohan tarkoittaa sitä, että halutaan ne arvopohja “vammaistenkin” äänet. No sinällään tempaus on hyvä, koska Korpivaara ei ole uhka niille kokoomuslaisille, joiden läpimenoa toivotaan. Mutta arvopohjasta ei tarvi kyllä ýhdenkään kokoomuslaisen hölistä yhtään. Kyllähän syy on siinä, että perussuomalaiset niin ikävästi tuo esiin sen maahanmuutto myönteisyyden tarkoitusperät: Suomalaisten työntekijöiden työehtojen murskaamisen.

Siinä samalla menee kyllä pesuvesien mukana pienyrittäjätkin. Pienyrittäjät eivät voi hyödyntää palkka-alea, koska heidän on pelattava laadulla ja laadukkaat työntekijät ansaitsevat arvoisensa palkan. Isot firmat voi palkka-alen jälkeen rutistaa sitä hintaa vielä lisää ja monessa kohtaa se pienyrittäjän hinta/laatu suhde ei enää riitäkään.

 

Minun arvopohja on arvostaa suomalaista työtä ja työntekijöitä sekä auttaa niitä jotka oikeasti tarvitsevat apua.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Korpivaaran suhteen olen kanssasi aivan samaa mieltä. Jotenkin kuitenkin näyttää siltä, että Kaakkois-Suomen Kokoomuksen ja Korpivaaran arvot kohtasivat juuri ennen viimeisiä kuntavaaleja. Tätä en ymmärrä! Kuitenkin omissa toimissaan Korpivaara näyttää pohtivan entistä persumenneisyyttään enemmän kuin kokoomuslaista tulevaisuuttaan?

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

"Kuitenkin omissa toimissaan Korpivaara näyttää pohtivan entistä persumenneisyyttään enemmän kuin kokoomuslaista tulevaisuuttaan?"

Se on just noin

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kirjoittajan kirjoituksesta ei käy selville kokoomuksen nykyiset arvot eli arvopohja. Tämä käy ilmi Joensuun viime puoluehallituksen kannanotosta, puoluehallitus totesi kokoomuksen olevan puolue, jolle ”tärkeitä poliittista toimintaa ohjaavia perusarvoja ovat muun muassa vastuu, vapaus, tasa-arvo, suvaitsevaisuus, sivistys ja välittäminen”.
https://www.verkkouutiset.fi/kokoomus-aanesti-ps-y...

Yksikään noista arvoista ei taida olla sellaisia, jotka eivät sisältyisi jokaisen puolueen arvoihin lähtökohdiltaan. Kysyä voikin, ovatko nuo määritellyt arvot kuitenkaan kokoomuksen poliittisia tekoja ohjaavia arvoja? Osaltaan ainakin vastuu liittyy sellaiseen kategoriaan, josta voi kysellä puoluejohtaja Orpolta millä tavalla tuo näkyy suomalaisten huomioon ottamisessa vastuullisesti myös alemman tulotason kansalaisia kohtaan. Entäpä se suvaitsevaisuus, kun Orpo ei näytä ottavan huomioon edes oman puolueen puoluehallituksen kantaa PS-puolueeseen?

Turun puoluekokous äänesti kesällä yhteistyöstä PS:n kanssa, eikä kategoorisesti tyrmännyt kuten Orpo. Orpolla taitaa olla oma arvoperusta, joka ei täsmää demokraattisesti puolueessa tehtyyn päätökseen.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Arvo Pohja on kuin joulupukki, vain yhtenä päivänä/vuosi.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Seuraavaan hallitukseen ei kokoomus ole tervetullut. Toivon kansanrintamahallitusta Perussuomalaiset sitä täydentäen.

Kokoomus saa häipyä oppositioon yhdessä vihreiden kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset