KristianSheikkiLaakso Suoraa puhetta, ilman turhaa kumartelua.

Maahanmuuttajataustaisen näkökanta

Olin viikonloppuna harrastajaporukan juhlissa ja näin siellä kaverini, jonka olen tuntenut 30 vuotta. Kaverini on maahanmuuttajataustainen, joskin asunut koko elämänsä Suomessa. Hän näyttää selkeästi ulkomaalaiselta vaikkakin hänellä on täysin suomalainen nimi.

 

Kaverini kanssa puhuttiin nykyisistä turvapaikanhakijoista ja siitä, minkälainen vaikutus sillä on tällä hetkellä Suomessa. Tunnen hänet hyvin ja tiedän, että hän hoitaa työnsä kunnolla ja on käytännössä ollutkin jatkuvasti työelämässä mukana. Nyt viime aikoina onkin tullut ongelma saada töitä. Hän lähettää työpaikkahakemuksia ja puhelimessa liki luvataan töitä, mutta kun hän menee paikan päälle niin kappas ei töitä olekaan. Tämä on oikeasti todella iso vääryys. Mutta tätä vääryyttä on vaikea korjata millään muulla kuin sillä, että turvapaikanhakijajärjestelmä laitetaan kuntoon.

 

Viimeaikoina tapahtuneiden asioiden johdosta on ryhdytty karsastamaan jo täällä olevia maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. Se on väärin. Esiin nousee se, että viimeaikaisten tapahtumien takia ihmisten suhtautuminen maahanmuuttajiin muuttuu alitajuntaisesti kielteiseksi.

 

Kaverille ihmettelinkin mistä johtuu se, ettei kunnolliset turvapaikanhakijat laita näitä ongelmia aiheuttavia kuriin. Oli vielä juttua, kun itse käymme isoilla porukoilla esimerkiksi Ruotsissa harrasteautotapahtumissa, niin joskus on mukana heitä, jotka eivät osaa käyttäytyä. Alkavat Ruotsin puolella kailottamaan hurreista, vasenkätisistä tai sitten kaikkein yleisimmällä sanalla eli homo. Me muut olemme aina laittaneet nämä urpot kuriin. Mutta kaverini sanoi, että ongelmahan on juurí siinä, että meitä on muutamasta sadasta vain muutama joka käyttäytyy huonosti. Turvapaikanhakijoista taas liian iso osa on niitä, jotka eivät halua käyttäytyä kunnolla. Ja se tuo mukanaan ongelman, että se kunnollinen porukka on niin suuressa vähemmistössä ,etteivät he uskalla maanmiehiensä väärään käytökseen puuttua. Kaverini kertoi, ettei ole koskaan tullut mieleenkään äänestää Perussuomalaisia, mutta nyt aikoo äänestää. Hän kertoi vielä, että piti Halla-Ahoakin täytenä rasistina, mutta kun on viime aikoina lukenut Halla-ahon kirjoituksia, hän on huomannut, ettei Halla-aho mikään rasisti ole. Hänen mielestään Halla-aho kertoo asiat juuri miten ne on.

 

Yhteistuumin tulimme siihen lopputulokseen, että kaikkien kunnollisten maahanmuuttotaustaisten kannattaisi äänestää Perussuomalaisia, koska he ajavat järjestelmää siihen suuntaan, että nämä väärin perustein Suomeen tulleet ja rikoksia tekevät turvapaikanhakijat käännytettäisiin Suomesta. Heidät, jotka pilaavat kunnollistenkin maahanmuuttajien maineen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Ilkka Huotari

"Hän kertoi vielä, että piti Halla-Ahoakin täytenä rasistina, mutta kun on viime aikoina lukenut Halla-ahon kirjoituksia, hän on huomannut, ettei Halla-aho mikään rasisti ole. Hänen mielestään Halla-aho kertoo asiat juuri miten ne on."

Hienoa lukea tällaista. Hyvä, että ymmärrys tästä lisääntyy.

Valtamediamme on niin hyvin (tai pahasti) saanut demonisoitua PS:n ja Halla-ahon, että monilla on käsitykset lujassa. Pelkkää propagandaahan se on.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Viimeaikoina tapahtuneiden asioiden johdosta on ryhdytty karsastamaan jo täällä olevia maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. Se on väärin."

"Kaverille ihmettelinkin mistä johtuu se, ettei kunnolliset turvapaikanhakijat laita näitä ongelmia aiheuttavia kuriin".

Tuossa se on hyvin tiivistettynä. Se porukka, enemistö, joka käyttäytyy kunnolla kärsii niiden tekosista, jotka eivät käyttäydy kunnolla. Oman ryhmän sisältä tuleva normiohjaus toimii paremmin kuin ulkoapäin tuleva.

Presidentti Niinistö muotoili asian hyvin uudenvuoden puheessaan "Täällä oleville on annettava mahdollisuus osallisuuteen. Vastaavasti on oikeus edellyttää tahtoa sopeutua yhteiskuntaamme. Ja vastuun kantamista, myös omiaan ohjaamalla. Lakiemme ja arvojemme vastainen käytös lisää riskiä kokonaisten ihmisryhmien leimaamiselle ja luo syvää epäluuloa, jopa vihaa".

Vaan eikös tähänkin löytynyt joukko saivartelijoita selittämään, että eivät maahanmuuttajat ole mikään yhtenäinen kansanryhmä. Noiden saivartelijoiden motiiveja kyllä sopii epäillä. Lieneekö tavoitteena Yhteiskunnallisen rikkinäisyyden ja rikollisuuden edistäminen, sillä se on moisen toiminnan loogisin selitys.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Olisiko tälläisillä uutisilla jotain liittymäpintaa:

Uusi rikollisjengi aloitti rankasti: Sieppauksia, törkeitä ryöstöjä ja puukotuksia

Kovimman rangaistuksen sai Santeri Esanpoika Seppänen, 26. Hänet tuomittiin 10 vuoden ja 9 kuukauden vankeuteen kaikkiaan 38 eri rikoksesta.

Jebreel Abdel Rahman Ahmad El Shamalaylle, 28, seuraus oli 8 vuotta vankeutta. Ahmed Abdel Rahman Ahmad El Shamalay, 32, sai teoistaan 5 vuoden ja 3 kuukauden tuomion, Deng Kuolille, 21, seuraus oli 4 vuotta vankeutta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/affc1fa5-c63d-4...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

"KHO julkaisi useita ratkaisuja afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden tekemiin valituksiin (7.2.2019 Toimitus)

Ratkaisussa KHO:2019:19 valittaja oli darinkielinen sunnimuslimi ja etniseltä taustaltaan tadzikki, eli hän kuului suureen etniseen ryhmään Afganistanissa ja myös Kabulissa. Hän on asunut koko ikänsä Afganistanissa. Lisäksi hän on terve, nuori mies, joka on käynyt koulua useita vuosia. Yksinomaan ne seikat, ettei valittaja ollut ollut vielä ansiotyössä, ja ettei hänellä ollut turvaverkkoa nimenomaisesti Kabulissa, eivät tehneet hänestä sillä tavoin haavoittuvassa asemassa olevaa, että sisäisen paon Kabuliin ei voitaisi katsoa olevan hänelle kohtuullinen vaihtoehto.

Ratkaisussa KHO:2019:20 korkeimmassa hallinto-oikeudessa oli ratkaistavana, oliko hallinto-oikeus voinut arvioida täydennetyn maatiedon vaikutuksen palauttamatta asiaa Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi. Korkein hallinto-oikeus totesi, että hallinto-oikeus oli ottanut huomioon täsmällisen ja ajankohtaisen maatietouden vaikutuksen valituksenalaisen päätöksen lopputulokseen, kuten sen oli pitänytkin. Valittaja oli myös saanut vastineessaan hallinto-oikeudelle esittää oman käsityksensä Maahanmuuttoviraston lausunnosta sekä esittää myös uutta maatietoutta. Valitus hylättiin.

Ratkaisussa KHO:2019:21 ajantasaisen maatiedon mukaan sisäisen paon edellytykset Kabuliin olivat heikentyneet aikaisempaan verrattuna erityisesti Kabulin huonontuneen humanitaarisen tilanteen vuoksi. Sisäisen paon Kabuliin ei voitu katsoa olevan Kabulin nykyisessä tilanteessa valittajille lapsiperheenä heidän henkilökohtaisissa olosuhteissaan kohtuullinen vaihtoehto.

Ratkaisussa KHO:2019:22 valittajien kohdalla oli otettava huomioon, että perheen lapset olivat selvästi alaikäisiä ja yhdellä lapsista oli vakavaa psyykkistä oireilua. Kun Kabulin olosuhteiden lisäksi otettiin huomioon valittajien henkilökohtaisista olosuhteista ja haavoittuvuudesta kokonaisuudessaan saatu selvitys, oleskeluluvan epääminen olisi ulkomaalaislain 52 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla ilmeisen kohtuutonta."

https://pro.almatalent.fi/article/kho-julkaisi-use...

Markku Moilanen

Mikä tahansan inressi ennen ja nyt. Estäisi laittomuudet ..markkinatalous ei sääntöjä kumarra

Käyttäjän HannuMiinalainen kuva
Hannu Miinalainen

Jaakko Aalto....tuossa jutussa nimenomaan sanottiin että turvapaikanhakijoista liian ISO osa on niitä ketkä eivät HALUA käyttäytyä kunnolla. Miten se sinulla lipsahtikin toisin päin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset